به گزارش لقمه، امریکا به عنوان ثروتمندترین کشور جهان بیش از دو برابر سرانه دولت را صرف بهداشت و درمان میکند اما هنوز میزان مرگ و میر ناشی از بیماریهای قابل پیشگیری در آن به طور چشمگیری بالا است.
یکی از دلایل این مسأله استفاده از شیوههای درمانی پیشرفته و پرهزینه و بهکار نگرفتن استراتژیهای پیشگیری برای در امان ماندن از مشکلات بهداشتی و سلامتی است.
شاید به همین خاطر است که بسیاری از امریکاییها به خاطر عادتهای ناسالم شیوه زندگی به بیماریهای قلبی، سرطان، دیابت و آلزایمر و سایر بیماریها دچار میشوند.
«دکتر الین هیگینز» در این ارتباط به روزنامه نیوز مکس هلث گفت: شیوه زندگی مانند الگوهای تغذیهای ناسالم و نامناسب و ورزش نکردن باعث بیش از 80-70 درصد از بیماریها میشود. این متخصص تغذیه و سلامت برای پیشگیری از بسیاری بیماریها خوردن 7 ماده غذایی زیر را منع میکند.دکتر هیگینز میگوید ایالات متحده حدود دو سوم از دارو را در کل دنیا مصرف میکند و رتبه 35 را به لحاظ امید به زندگی دارد.برای کاهش آمار بیماریهای قابل پیشگیری باید از خوردن 7 مواد غذایی صرف نظر کرده و در عوض جایگزینهای سالم را برای کاهش خطرات سلامتی دنبال کرد.
رب گوجه فرنگی در قوطیهای حلبی
قوطیهای حلبی شامل ماده شیمیایی به نام «بیس فنولای» هستند این ماده شیمیایی یک استروژن مصنوعی است که باعث ایجاد مشکلات مربوط به تولید مثل،بیماریهای قلبی، دیابت و چاقی میشود.بیس فنول موجود در قوطی حلبی با اسیدیتیه گوجه فرنگی ترکیب شده و وارد بدن میشود و بدین ترتیب باعث ایجاد مشکلاتی بویژه در سیستم تولید مثل میشود. متخصصان تغذیه توصیه میکنند رب گوجه فرنگی را در بطریهای شیشهای تهیه کنید زیرا فواید گوجه فرنگی به لحاظ دارا بودن لیکوپن که با سلولهای سرطانی مبارزه میکند و باعث افزایش سلامت بدن میشود برای هیچ کسی ناشناخته نیست.
گوشت گاوهایی که از ذرت یا سویا تغذیه کردهاند
گوشت دام هایی که با ذرت و سویا تغذیه میکنند مواد مغذی کمتری دارند. دکتر هیگینز گوشت گاو علفخوار را توصیه میکند.
یک مطالعه اخیر که توسط وزارت کشاورزی ایالات متحده و دانشگاه کلمسون انجام شد نشان داده گاوهایی که از علفزارها تغذیه میکنند گوشت شان حاوی بتاکاروتن، ویتامینای، اسیدهای چرب امگا 3، اسید لینولئیک، کلسیم، منیزیم و پتاسیم بالاتری نسبت به دامهایی است که از ذرت و سویا تغذیه میکنند. در واقع گوشتهایی که محصول دامهایی با مدل تغذیهای ذرت و سویا هستند مزایای چندانی نداشته و مواد مغذی بدن را تأمین نمیکنند.
پاپ کورنهایی که در مایکروویو تهیه میشوند
با توجه به پژوهشهای دانشگاه کالیفرنیا و لس آنجلس، مواد شیمیایی از جمله اسید «پرفلوروکتانوئیک» در رزین پوشش کیسههای پاپ کورن مخصوص مایکروویو باعث ناباروری میشوند. پژوهشهای صورت گرفته روی گونههای آزمایشگاهی نشان داد این مواد اسیدی با آسیبهای کبد، بیضه و سرطان پانکراس ارتباط دارد.
بو دادن دانههای ذرت به روش قدیمی هر چند از مد افتاده و زمان بر است اما جایگزین سالمی بوده و باعث حفظ سلامتی میشود. دکتر هیگینز میگوید: ذرت بو داده معمولاً یکی از تنقلات مورد علاقه کودکان است و والدین باید از دادن پاپ کورنهای تهیه شده در مایکروویو به کودکان جداً پرهیز کنند.
سیب زمینی غیر ارگانیک
ریشه سبزیجات آفت کشها،علف کشها و قارچ کشهایی که توسط کشاورزان برای رشد استفاده میشوند را جذب میکنند و این مواد شیمیایی به آسانی توسط شستوشو حذف نمیشوند. به همین خاطر ارزش غذایی سیب زمینیهای ارگانیک بالاتر است. از طرفی یکی از تدابیر برای درمان و پیشگیری از بیماریها به جای صرف هزینههای درمانی زیاد تولید محصولات کشاورزی ارگانیک است.
ماهیهای آزادپرورشی
مطالعات نشان میدهد ماهیهای پرورشی از غذاهایی تغذیه میکنند که سرطان زا هستند مانند دیوکسین، پستیسید و پیسیبی.
ماهیهای قزل آلای موجود در آب رودخانهها جایگزین بهتری هستند و منبع پروتئینهای کم چربی هستند که باعث تقویت قلب میشوند.
شیر تولید شده با هورمونهای مصنوعی
هورمونهای رشد نوترکیب که برای افزایش تولید شیر در دامها به کار میروند، بسیار خطرناک هستند. محققان میگویند این هورمونها عفونت پستان را افزایش داده و منجربه تشکیل سطح بالای هورمونی به نام فاکتور رشد شبه انسولین شده و سرطان پروستات و روده بزرگ را افزایش میدهد.
سیبهای غیرارگانیک
سیب میوه ای است که نسبت به سایر گونهها از مواد شیمیایی بیشتری برای حفظ آن از آفتهای بیماری زا استفاده میشود.
اگرچه میگویند باقی مانده مواد شیمیایی اسپری شده بر روی سیب بیخطر است اما مطالعات نشان میدهند نرخ ابتلا به سرطان در کارگران مزرعه که درختان سیب را سم پاشی میکنند، بالا است.دکتر هیگینز توصیه میکند؛ از خرید سیبهای ارگانیک مطمئن شوید و در غیر اینصورت هرگز سیبها را با پوست و بدون شستوشو استفاده نکنید.
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :روزنامه ایران