آب زرشک و آب آلبالوهایی که اسیدی هستند!


وقتی گرمای هوا نفسگیر می‌شود بیشتر در پی یافتن یک خوردنی یا نوشیدنی ترش‌مزه هستیم تا بتواند از شدت التهابات ناشی از حرارت بدن بکاهد و از درون خنک‌مان کند.

به گزارش لقمه، مثلا نوشیدن یک لیوان آب زرشک، آب آلبالو، آب لیمو یا خوردن تنقلات ترش‌مزه‌ای چون آلوچه، آلو جنگلی و لواشک برایمان لذتبخش می‌شود، اما آیا واقعا ترشی آبمیوه‌های صنعتی ترش‌مزه، آب زرشک و آب آلبالویی که در بطری‌های بزرگ بسته‌بندی شده‌اند یا از طریق دستفروشان در سطح شهر عرضه می‌شوند یا آن لواشک‌های لوله شده براق و لعاب‌داری که به مشتری‌ها چشمک می‌زند یا آلوهای قرمز و خوشرنگی که شیره ترش‌مزه‌ای آن را احاطه کرده است، حاصل از ترشی عصاره میوه است یا به واسطه برخی افزودنی‌های شیمیایی ترش می‌شوند؟

لازم است بدانید بیشتر تنقلاتی که در بازار وجود دارد همچون انواع لواشک‌ها، آلوچه‌های فرآوری شده، پودرهای خوراکی ترش‌مزه و حتی پودر شربت و ژله، حاصل از ترشی عصاره میوه نیست و آنچه که در زمان مصرف موجب سوزش زبان و ایجاد مزه‌ای خوشایند و دلچسب می‌شود، اسیدسیتریک و برخی افزودنی‌های اسیدی است که در زمان فرآوری به محصول اضافه می‌شود.

ضرر ترشی‌های مصنوعی

اسید سیتریک به طور طبیعی و به میزان کم در انواع میوه‌ها و سبزی‌‌ها وجود دارد، اما در صنعت برای تشدید این طعم از اسید سیتریک مصنوعی و سنتز شده استفاده می‌شود.

بزرگ‌ترین ضرر محصولات حاوی این اسید آن است که در اثر مکیدن، نگهداشتن و ساییدن این خوراکی‌‌ها به دندان سطح مینا تخریب و سبب پوسیدگی زود هنگام می‌شود.

به همین دلیل توصیه می‌شود که پس از مصرف این محصولات حتما چند جرعه آب نوشیده شود. ضرر دیگر آن که مصرف زیاده از حد یا طولانی مدت این خوراکی‌ها یا نوشیدنی‌های ترش با افزایش ترشح اسید معده باعث سوزش و ترش کردن می‌شود و برای مبتلایان به زخم معده و اثنی‌عشر و کسانی که مستعد ریفلاکس هستند، محدودیت مصرف دارد.

به محصولات ترش نمک و شکر می‌زنند

موضوع مهم دیگری که گفتن آن لازم به نظر می‌رسد این که برخی افراد به طور مستمر از فرآورده‌های ترش به عنوان محصولی چربی‌سوز و لاغرکننده استفاده می‌کنند، اما باید بدانید ترشی اسیدهای افزودنی هیچ گاه خاصیت لاغرکنندگی نداشته و حتی با کمک به ترشح اسید معده، غذا را سریع هضم و جذب کرده و ضمن تشدید گرسنگی باعث افزایش اشتها و اضافه وزن می‌شود.

از طرفی شکر و مواد شیرین‌کننده‌ای که جهت ملس شدن و افزایش ماندگاری به محصولاتی چون لواشک و آلوچه‌های فرآوری شده یا فله‌ای افزوده می‌شود برای مبتلایان به دیابت و افرادی که از رژیم لاغری پیروی می‌کنند منع یا محدودیت مصرف دارد.

این را هم بدانید اگر به محصولات ترش، شکر اضافه نکنند بدون شک برای افزایش ماندگاری محصول نمک را جایگزین شکر می‌کنند.

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :جام جم سرا

کد: 7033 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ پنج شنبه ۵ تير بازدید: 4221 ساعت: 3:12 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 گرمای هوا و کم‌آبی بدن قاتلان خاموش ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۳ خرداد
2 آیا آب قند برای نوزاد ضرر دارد؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱ خرداد
3 سبک زندگی ناسالم در یزد/ فست فود بیشتر، تحرک کمتر ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
4 نقش دامپزشکی در زنجیره امنیت غذایی از زبان رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
5 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
6 آبیاری نوین؛ راهکاری برای نجات کشاورزی در بحران کم‌آبی/سرمایه‌گذاری‌ دولتی افزایش یابد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
7 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
8 شاخص‌ بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
9 وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
10 بازار دستگاه نانوحباب‌ساز ایرانی در گلخانه‌ها و تصفیه‌خانه‌های ۶ کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
11 «آبله میمونی» همچنان یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی در جهان است ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چرا برخی افراد هیچ وقت لاغر نمی مانند؟ رژیم غذایی همیشه تنها عامل اضافه وزن و چاقی نیست. ...

  توت فرنگی کلسترول خون را کاهش می‌دهد یک کارشناس تغذیه گفت: توت فرنگی کلسترول خون را کاه...

  میوه‌ای 10 هزار بار قوی‌تر از شیمی‌درمانی پوست این میوه خواص شگفت انگیزی دارد که بیشتر از آب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آرامش در خواب با این دمنوش‌ها یک متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه بهترین زمان خواب قبل از نیمه شب است اعلام کرد: مصرف برخی دمنوش‌ها و نوشیدنی‌ها باعث کاهش استرس و فکر و خیال شده و مصرف آنها قبل از خواب،آرامبخش است.
یک نوشیدنی طبیعی برای دفع سموم بدن غالب افراد قهوه و چای را جزو نوشیدنی‌های مورد علاقه خود می‌دانند و کمتر به نوشیدن آب توجه دارند و چون آن را نوشیدنی خنثی می‌دانند، اغلب تمایل چندانی به مصرف آن ندارند اما با اضافه کردن مقداری آب لیموترش به آب آشامیدنی می‌توان از فوائد شگفت‌انگیز هر دوی آنها برای سلامت بدن بهره‌مند شد.
پشت پرده شرکت صنایع بهشهر چه می‌گذرد؟ پایگاه خبری لقمه: طبق اطلاعات و اسنادی که به دست تابناک رسیده است، بهروز مرادی، مدیرعامل سابق شرکت توسعه صنایع بهشهر که طبق شنیده‌ها از دوستان محمدرضا فرزین، مدیرکل کنونی بانک مرکزی است، سلسله اقداماتی را رقم زده که ورود نهاد‌های نظارتی جهت واکاوی جدی در راستای صیانت از منافع ملی را می‌طلبد.
10 تکنیک در پخت خورش قیمه خوش رنگ و خوش طعم برای طبخ عالی این غذای اصیل، نکته‌های ریزی وجود دارد که در این مطلب به آن‌ها اشاره خواهیم کرد زیرا برای اینکه لپه‌ها شکل اصلیشان را از دست ندهند یا قیمه رنگ زیبایی پیدا کند و تلخ نشود، همواره سۆال‌های فراوانی از سوی خانم‌ها مطرح می‌شود.