ایران اولین تولیدکننده انجیر خشک دنیا


ایران اولین تولید کننده انجیر خشک دنیاست و استان فارس 90 درصد تولید انجیر خشک کشور را به خود اختصاص داده و مابقی مربوط به استان های مرکزی، زنجان، لرستان، ایلام، کرمانشاه، مازندران، گیلان، خراسان و هرمزگان است.

به گزارش لقمه، سعید عشقی - دانشیار بخش علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز - متوسط برداشت از هر هکتار را کمتر از یک تن عنوان و اظهار کرد: شهرستان استهبان با بیش از 23 هزار هکتار، بیشترین سطح زیر کشت انجیر (حدود 57 درصد) را به خود اختصاص داده است.

این استادیار دانشگاه خاطرنشان کرد: شهرستان‌های نی‌ریز با 7600 هکتار، داراب با 4850 هکتار، جهرم با 4200 هکتار، کازرون با 3200 هکتار و فیروزآباد با 1020 هکتار از جمله شهرستان‌های تولید کننده انجیر در فارس به‌شمار می‌روند.

عضو هیات علمی قطب علمی انجیر دیم دانشگاه شیراز گفت: بیشتر باغ‌های انجیر دیم استان فارس در شیب های تند و بلندی هایی قرار دارد که گذر از آن ها بسیار سخت است و از 250 سال گذشته در نتیجه تلاش و سخت کوشی نسل های پیشین به عنوان سرمایه ای ملی به یادگار مانده است.

عشقی گفت: این باغ ها علاوه بر ایجاد شغل، تامین غذا و تلطیف هوا به عنوان سرمایه عظیم ملی و یک بانک ژن گیاهی مد نظر هستند.

وی خاطر نشان کرد: کاهش نزولات آسمانی در دهه گذشته، صدمات جبران ناپذیری به پیکره باغ های انجیر دیم کشور به ویژه انجیرستان استهبان وارد کرده است و بنابراین پژوهش های لازم در زمینه های مختلف جهت بهبود وضعیت حاضر و توسعه کشت انجیر ضروری است.

دبیرنخستین همایش ملی انجیر دیم صادرات انجیر خشک را دارای ارزشی جهانی برشمرد و افزود: به دلیل آب و هوای مناسب و نور کافی و همچنین ارگانیک بودن، انجیر استان فارس از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است و می تواند بیش از این در بازار جهانی عرضه شود.

وی یاداور شد: نخستین همایش ملی انجیر دیم 18 شهریور با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی، پژوهشگران، اساتید، دانشجویان و جمعی از مسئولان استانی در دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز برگزار می‌شود.

عشقی هدف از برگزاری همایش را ارائه و تبادل آخرین یافته های علمی پژوهشگران، ایجاد تعامل بین صاحبان عرصه علم و عمل و دستیابی به راه کارهای علمی و عملی برای بهبود کمیت و کیفیت انجیر عنوان کرد.

دانشیار بخش علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز روش‌های ذخیره نزولات جوی و مدیریت آب، راهکارهای اضطراری کاهش اثرات خشکسالی بر باغات انجیر دیم، فیزیولوژی رشد و نمو انجیر دیم، روش‌های برداشت و فرآوری انجیر دیم، به نژادی، تکثیر و فن آوری‌های نوین در انجیر دیم، جنبه‌های اقتصادی و اجتماعی انجیر دیم و مدیریت آفات و بیماری های انجیر دیم را از محورهای نخستین همایش ملی انجیر دیم برشمرد.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7266 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۱۵ شهريور بازدید: 3024 ساعت: 11:57 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کشت موفق گلابی خاردار در تفت؛ گامی نو در کشاورزی کم‌آب ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
2 طرز تهیه سالاد لوبیا سبز، انجیر و پنیر فتا ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۶ مهر
3 انجیر تازه برای سلامتی مفید است یا انجیر خشک؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۱ مرداد
4 فواید توت سفید برای سلانمتی ۱۳۹۶ پنج شنبه ۴ خرداد
5 مصرف انجیر به هضم غذا و کاهش وزن کمک میکند! ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۵ فروردين
6 برای پیشگیری از دیابت این مواد را جایگزین قند و شکر کنید ۱۳۹۴ شنبه ۱۲ دي
7 توصیه‌های تغذیه‌ای برای رفع کم‌خونی ۱۳۹۳ شنبه ۴ بهمن
8 انجیر بسیار چاق کننده است ۱۳۹۳ شنبه ۲۷ دي
9 خوراکی‌هایی که تقویت‌کننده حافظه از منظر طب سنتی ۱۳۹۳ شنبه ۲۷ دي
10 با خواص درمانی انجیر آشنا شوید ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۸ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سبزی های ضد سرطان تحقیقات جدید در آمریکا نشان می‌دهد که گروهی از سبز...

  غذاهایی که از ریزش موها جلوگیری می کند‎ برای برخی افراد ریزش موها به دلیل ژنتیکی بودن این ...

  اینها را در مایکروویو قرار ندهید!! برخی از این ظروف رگه هایی از آهن در داخل رنگ و یا ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اختلاف سه برابری قیمت گوجه از مزرعه تا بازار/سودی که به جیب کشاورز نمی رود برداشت محصول گوجه‌فرنگی در شهرستان دشتی و دیگر نقاط استان بوشهر هر سال از نیمه آذرماه شروع می‌شود و تا اسفندماه ادامه دارد. نشاهایی که آبان‌ماه کشت شده‌اند نیز، برداشت محصول آن در فروردین‌ و اردیبهشت‌ به پایان می‌رسد.
آیا حقایق چربی سوزی را می‌دانید!؟ ما در این مطلب می خواهیم برخی حقایق کاهش وزن، از نحوه سوختن چربی‌ها در بدن و تولید انرژی گرفته تا راهکارهای صحیح این سوخت چربی را با شما در میان بگذاریم.
یک متخصص طب سنتی: زیاد ترشی نخورید یک متخصص طب سنتی گفت: افراد کم‌خون باید از مصرف زیاد ترشی‌ها بپرهیزند چرا که ترشی‌ها خون سازی را کم می‌کنند، همچنین ترشی‌ها آسیب به معده, ضعف اعصاب و موجب بروز ایجاد بیماری‌های عصبی در دراز مدت و پیری زودرس می‌شود.
همه چیز در مورد اولین بامیه پزی تهران پایگاه خبری لقمه: اولین بامیه پزی تهران نه یک مغازه مجلل و وسیع است و نه در ویترین و تابلویی چشم نواز دارد. بلکه مغازه کوچکی است که در خیابان شترداران واقع در چند قدم بالاتر از ضلع شمال شرقی میدان قیام.