افزایش صادرات مرغ برای منطقی شدن قیمت داخلی


معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با توجه به تولید مازاد گوشت مرغ در کشور، در صددیم با افزایش صادرات به حدود 100 هزار تن تا پایان سال و تنظیم میزان تولید نسبت به تقاضای موجود، قیمت این محصول را منطقی‌تر کنیم.

 به گزارش لقمه، حسن رکنی اظهار کرد: در صنعت طیور ظرفیت تولید بالایی وجود دارد و با توجه به صدور مجوزهای سالیان گذشته، شرایط کنونی به گونه‌ای است که ظرفیت تولید گوشت مرغ در کشور بیش از نیاز داخلی است و این شرایط در حال حاضر برای صادرات به کشور‌های همسایه‌ای که اغلب وارد‌کننده گوشت مرغ هستند، بسیار مناسب است.

وی افزود: در حال حاضر حدود دو میلیون تن گوشت مرغ در کشور تولید می‌شود که پتانسیل صادرات حدود 100 هزار تن آن به کشورهای مختلف وجود دارد و روسیه می‌تواند در این بین سهم مناسبی از بازار گوشت مرغ را به خود اختصاص دهد.

فرصت طلایی صادرات گوشت مرغ به کشورهای همسایه

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام با بیان این‌که ایران مزیت بالایی برای صادرات گوشت مرغ نسبت به دیگر کشور‌های منطقه دارد، ادامه داد: با توجه به شرایط موجود از جمله امکان صادرات مرغ گرم یا منجمد با هزینه‌های کمتر و این که بسیاری از کشورهای مسلمان منطقه ترجیح‌شان این است که گوشت مرغ را از کشوری مسلمان مانند ایران وارد کنند، صادرکنندگان رغبتی بیشتری برای صادرات این محصول پیدا کرده‌اند و باید از این شرایط بوجود آمده به عنوان فرصت طلایی استفاده کنیم.

رکنی گفت: صادرات گوشت مرغ در نیمه نخست امسال حدود 20 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است که امیدواریم با بهبود زیرساخت‌های صادراتی، نرخ افزایش یافته میزان صادرات تا پایان امسال مجددا افزایش یابد. البته سیاست‌گذاری‌ها ‌در کشور برای انواع محصولات پروتئینی به گونه‌ای است که در وهله نخست به دنبال اصلاح الگوی مصرف و افزایش سرانه آن در کشور در جهت ارتقای سلامت شهروندان هستیم اما کشورهای بسیاری هستند که خواهان واردات محصولات پروتئینی از ایران هستند.

افزایش تولید گوشت مرغ تا 3 میلیون تن

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام گفت: صادرات ‌مرغ باید براساس سفارش و خواست مشتری باشد. چرا که ممکن است در برخی کشور‌ها مرغ در اندازه یک کیلویی را 1.5 کیلویی بخواهند که البته با توجه به فراهم‌ بودن زیرساخت‌های تولید گوشت مرغ می‌توانیم میزان تولید این محصول در قالب برنامه‌ای بلند‌مدت را تا 50 درصد افزایش به حدود سه میلیون تن برسانیم.

جمع‌آوری گوشت مرغ مازاد در بازار با هدف ایجاد تعادل

رکنی اعلام کرد: با توجه به شرایط کنونی که در بازار گوشت مرغ در هفته‌های اخیر به وجود آمد، شرکت پشتیبانی امور دام اقدام به جمع‌آوری و خرید حجم بالایی از گوشت مرغ موجود در بازار کرد تا بتواند تعادل در بازار و قیمت این محصول را ایجاد و از ادامه‌ی زیان مرغداران جلوگیری کند.

آمادگی برای افزایش صادرات تخم‌مرغ

وی همچنین درباره‌ وضعیت تولید تخم‌مرغ در کشور اظهار کرد: شرکت‌های بزرگی در حال حاضر برای صادرات تخم‌مرغ اعلام آمادگی کردند که با توجه به پتانسیل تولید در داخل کشور و شرایط بازار منطقه‌ای مزیت مناسبی برای ایران وجود دارد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام افزود: از همه متقاضیان صادرات تخم‌مرغ درخواست می‌کنیم از طریق اتحادیه مرکزی مرغداران مرغ تخم‌گذار نسبت به صادرات تخم‌مرغ اقدام کنند و در این زمینه با رعایت استاندارد‌های دامپزشکی صادرات این محصول بدون محدودیت ادامه خواهد داشت.

رکنی اظهار کرد: روسیه یکی از کشورهایی است که به تازگی به جمع مشتریان محصولات پروتئینی ایران پیوسته که با توجه به تولید مازاد بر نیاز داخلی شیر خشک و گوشت مرغ و البته تقاضای روس‌ها برای واردات، این محصولات به زودی به روسیه صادر می‌شود. البته صادرات این محصولات به روسیه منوط به تکمیل و اجرایی شدن پروتکل بهداشتی بین مسئولان دامپزشکی دو کشور است.

اقتصادی‌تر شدن بازار گوشت مرغ منوط به تقویت زنجیره‌های تولید

وی افزود: یکی از راه‌هایی که برای ارتقای کمیت، کیفیت به اقتصادی‌تر شدن تولید گوشت مرغ وجود دارد، تقویت زنجیره‌های تولید در راستای صادراتی کردن این محصول است. چرا که ممکن است در برخی اوقات نیاز به کاهش یا افزایش تولید گوشت مرغ داشته باشیم و این انعطاف‌پذیری از طریق تقویت زنجیره‌های تولید قابلیت تحقق دارد و می‌تواند ضمن کاهش هزینه‌های تولید، رقابت‌پذیری ایران در بازارهای جهانی را افزایش دهد.

محدودیت و ممنوعیت صدور مجوز مرغداری جدید

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام گفت: در راستای برقراری تعادل در بازار گوشت مرغ از ابتدای سال جاری صدور پروانه جدید برای راه‌اندازی مرغداری را محدود و از چند ماه گذشته آن را ممنوع کردیم. چرا که معتقد بودیم نیازی به افزایش ظرفیت تولیدی این محصول نداریم و در صدد افزایش تولید از طریق افزایش بهره‌وری در واحد‌های کنونی هستیم.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7670 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۱ آذر بازدید: 1849 ساعت: 2:58 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کشف ۸۵۲ کیلوگرم مرغ فاسد در یکی از سردخانه‌های شهر درگهان ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۴ مرداد
2 قیمت تخم‎‌مرغ صادراتی ایران به عراق اعلام شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
3 دلیل کاهش قیمت گوشت مرغ در بازار ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ مرداد
4 اجازه صادرات مرغ مازاد صادر شد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
5 برخورد قاونی با گران‌فروشان/قیمت مرغ تغییر نمی کند ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
6 بازار گوشت مرغ ماه مبارک رمضان تامین است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
7 آرامش در بازار گوشت مرغ با قیمت هر کیلو ۷۸ هزار تومان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲ بهمن
8 برخی مواد غذایی در انگلیس گران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
9 قیمت امروز گوشت مرغ هر کیلو ۷۸ هزار تومان ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲ شهريور
10 پیشنهاد برخورد با مرغدارانی که ۹۰ درصد مرغ خود را کشتار نکنند + سند ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۵ مرداد
11 کاهش قیمت تخم مرغ در اثر گرما و داغ بودن قیمت گوشت ۱۴۰۲ دوشنبه ۵ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  درمان سرماخوردگی با آویشن/ زنان باردار آویشن نخورند یک متخصص گیاهان دارویی با بیان این ‌که درمان سرماخ...

  بخور نخورهای کبدی اگر می‌خواهید بدانید که برای سلامت کبدتان چه باید ...

  غذاهای آماده و کنسروی برای بیماران فشار خونی «سم» است یک متخصص تغذیه گفت: تمام مواد غذایی فرآوری شده مان...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟/با بهترین روش های فریز کردن مواد غذایی آشنا شوید آیا فکر می‌کنید خوراکی‌های منجمد در مقایسه با محصولات تازه ارزش غذایی کمتری دارند؟ آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟ اگر پاسخ‌تان مثبت است وقت آن رسیده که با این باور نادرست خداحافظی کنید. همه چیز به همین سادگی نیست. چون فریز کردن مواد غذایی شرایط خاصی دارد که اگر رعایت نشوند، روی ارزش غذایی آنها تاثیر منفی می‌گذارد. دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه در این باره توضیح می‌دهد.
5 اشتباه رایج در نگهداری غذاها چه کسی فکرش را می‌کند؟ این پنج اشتباه رایج می‌تواند باعث فساد مواد غذایی در یخچال شود و حتی ممکن است باعث مسمومیت غذایی گردد.
با مصرف نان چاق می شویم یا نه؟ متخصصان سلامت تاکید کردند که مصرف نان موجب اضافه وزن نمی‌شود.
آیا چیپس خانگی هم بد است؟ بیشتر چیپس ‏های خانگی بسته ‏بندی شفاف دارند. وقتی این بسته ‏بندی ‏ها در معرض نور آفتاب قرار می‏ گیرد، روغن داخل ورقه ‏های سیب‏ زمینی بیشتر پراکسید می ‏شود و ترکیب‌ های مضر بیشتری تولید می‏ کند.