رئیس سازمان غذا و دارو خبر داد:
ممنوعیت استفاده از روغن پالم در لبنیات/افزایش تعرفه واردات پالم


دیناروند گفت: به هیچ عنوان اجازه افزایش واردات روغن پالم را بیش از 30 درصد نمی‌دهیم و به دولت پیشنهاد دادیم که تعرفه واردات روغن پالم را بیش از سایر روغن‌ها قرار دهد.

به گزارش لقمه، رسول دیناروند، گفت: همانطور که سال گذشته اعلام کرده بودیم مصرف روغن پالم هیچ‌گاه ممنوع نبوده است و هشداری که در سال گذشته در مورد این روغن داده شد به دلیل افزایش مصرف آن در کشور بود.

وی با بیان اینکه واردات روغن پالم به 50 درصد کل نیاز کشور رسیده بود، گفت: این در حالیست که میانگین مصرفی روغن پالم در دنیا حدود 30 درصد است. بر این باوریم که چنانچه در ایران نیز در همین حدود بین‌المللی رعایت شود بهتر است. سازمان جهانی بهداشت نیز همواره توصیه کرده است که باید میزان اسید چرب اشباع را کاهش داد و اسید ‌چرب ترانس را نیز حذف کرد.

دیناروند با اشاره به اینکه اسید چرب ترانس در روغن‌های جامد هیدروژنه وجود دارد و میزان اسید چرب اشباع هم در روغن پالم بالا است، ادامه داد: بر اساس توصیه سازمان جهانی بهداشت میزان این روغن‌ها باید کاهش یابد. همچنین با کاهش مصرف روغن پالم می‌توانیم اسید چرب اشباع کمتری نیز مصرف کنیم.

رئیس سازمان غذا و دارو، با بیان اینکه در سال گذشته سقف واردات روغن پالم به میزان یک‌سوم را رعایت کردیم، گفت: امسال نیز وضع به همان منوال خواهد بود، یعنی سازمان غذا و دارو به هیچ عنوان اجازه افزایش واردات روغن پالم را نمی‌دهد. البته به دولت پیشنهاد کردیم برای اینکه وارد‌کنندگان روغن، به واردات روغن های پالم تشویق نشوند، تعرفه آن را بالاتر از بقیه روغن‌ها در نظر بگیرد که در صورت عملیاتی شدن این موضوع دیگر نیازی به کنترل مقدار واردات هم نیست و خودبه‌خود واردات روغن پالم کاهش می‌یابد.

وی تصریح کرد: البته تا زمانی که تعرفه وضع نشده است، سازمان غذا و دارو میزان واردات را کنترل می‌کند و اجازه نمی‌دهد میزان واردات روغن پالم از سقف 30 درصد بیشتر شود. همچنین در برخی فراورده‌ها نیز امکان حذف روغن پالم وجود ندارد. یعنی در برخی فراورده‌ها مانند شکلات و بستنی جایگزینی روغن پالم با روغن‌های بهتر میسر نیست و اگر با روغن جامد جایگزین شود زیان آن از روغن پالم بیشتر خواهد بود.

ممنوعیت استفاده از روغن پالم در لبنیات

دیناروند ادامه داد: عمده مصرف روغن پالم در روغن‌های مصرفی خوراکی خانوار است، به ویژه روغن سرخ‌کردنی که به میزان مشخص اجازه مصرف دارد. در مورد استفاده این روغن در لبنیات، هیچ دلیلی نمی‌بینیم که روغن پالم به لبنیات هم وارد شود زیرا استفاده از روغن پالم باعث می‌شود که لبنیات پرچرب با قیمت کمتری وارد بازار شود، بنابراین استفاده از روغن پالم در لبنیات همچنان ممنوع است.

وی در پایان گفت: پایین بودن قیمت فراورده‌ها و محصول پرچرب به معنای افزایش مصرف آنها است که مورد تائید وزارت‌ بهداشت نیست و راه‌حلی منطقی به نظر نمی آید. بنابراین لبنیات پرچرب باید با چربی طبیعی شیر تهیه شود، لذا اجازه استفاده از پالم را در آنها نمی‌دهیم و چنانچه واحدهای تولیدی لبنیات، از روغن پالم استفاده کنند تخلف محسوب شده و با آنها به شدت برخورد می‌شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :روابط عمومی سازمان غذا و دارو

کد: 8169 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ يکشنبه ۱۱ مرداد بازدید: 2606 ساعت: 3:48 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 انقلاب در مدیریت کشاورزی؛ اختیارات کلیدی به مدیران استانی واگذار می‌شود ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲ مرداد
2 چرا شکر بیش از یک ماه است که توزیع نشده+ جدول قیمت کالاها ۱۴۰۴ چهارشنبه ۸ خرداد
3 اولین کشتی حامل کالاهای اساسی سال ۱۴۰۴ در بندر امام خمینی(ره) پهلو گرفت ۱۴۰۴ يکشنبه ۲۵ فروردين
4 کنترل کلسترول به کمک روغن ماهی ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
5 کمک روغن ماهی به سالمندان پرخطر در پیشگیری از آلزایمر ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
6 فائو از ثبات قیمت جهانی مواد غذایی خبر داد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ آذر
7 افزایش 5.5 دلاری قیمت جهانی روغن در یک رو ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر
8 یک راهکار ساده برای افزایش خود‌کفایی روغن ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
9 قاچاقچی ۱۶ تن روغن خوراکی در تعزیرات حکومتی جریمه شد ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
10 قیمت روغن و شکر اعلام شد ۱۴۰۲ جمعه ۷ مهر
11 ۳ هزار میلیارد تومان دانه روغنی از کلزاکاران خریداری شد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  غذاهای آلوده به باکتری لیستریا که می‌خوریم! با وجود باکتری لیستریا در طالبی، E. coli در جوانه ...

  روغن ماهی روند پیری را كندتر می‌كند پزشكان می‌‌گویند: ورزش متعادل به همراه مصرف مداوم ...

  تند غذاخوردن خطر ابتلا به اضافه وزن و دیابت را افزایش می‌دهد پژوهشگران علوم پزشکی می گویند نتایج مطالعات گوناگو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

میوه‌ای 10 هزار بار قوی‌تر از شیمی‌درمانی پوست این میوه خواص شگفت انگیزی دارد که بیشتر از آب آن می‌تواند اثرگذار تر باشد.
بزرگ شدن سینه ها در مردان و طاسی در زنان بدن سازان ممکن است اقدامات افراطی ای جهت بهبود عملکرد جسمی و فیزیکی خود انجام دهند. به گزارش سلامت نیوز همانطور که سایت مایوکلینیک می گوید بدن سازان و دیگر ورزشکاران ممکن است مکمل هایی مانند استروئید، کراتین، دیورتیک ها استفاده کنند در حالیکه متوجه خطرات و عوارض جانبی مهم این داروها نباشند.
مواد غذایی مفید برای فصل سرما راه حل مقابله با خستگی‌های زمستان و کمبود انرژی در بشقاب‌های شماست. در این مقاله به 10 ماده‌ غذایی مفید که قدرت بدنی‌تان را بالا می‌برد اشاره می‌کنیم.
ویژگی های یک شام مناسب برای جلوگیری از چاقی در شب هرمون هایی که متابولیسم را بالا می برند و باعث سوخت و ساز غذا در بدن می شوند ،مانند خودمان در حالت استراحت به سر می برند و به همین دلیل غذاهای سنگینی که مصرف می کنیم فقط در بدن تجمع پیدا می کنند و به چربی تبدیل می شوند و باعث بروز چاقی در افراد می شوند.