بهره برداری از گیاه باریجه در ۵ هزار هکتار از مراتع تهران


پایگاه خبری لقمه: رئیس اداره امور مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران از شروع بهره برداری و عملیات برداشت صمغ از گیاه مرتعی باریجه در سطح ۵هزار هکتار از عرصه‌های مرتعی استان تهران خبرداد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، به نقل از اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران، پیمان شفیعی با اعلام این مطلب افزود: گیاه باریجه یکی از گیاهان مهم داروئی و صنعتی است که صمغ حاصل از آن جزو فرآورده‌های فرعی مرتعی محسوب می‌شود که جنبه صادراتی نیز دارد.

 
وی اظهار داشت: عمده رویشگاه‌های این گیاه در استان‌های خراسان، فارس، تهران، سمنان و زنجان است که در استان تهران با توجه به شرایط اقلیمی مناسب آن شاهد رویش این گیاه در شهرستان‌های فیروزکوه، دماوند و شمیرانات هستیم.
 
شفیعی گیاهان دارویی – صنعتی را جزو منابع ارزشمند برشمرد و خاطرنشان کرد: کشت، توسعه و بهره برداری صحیح این گیاهان علاوه بر نقش مؤثر در سلامت جامعه و ایجاد اشتغال، در رشد صادرات غیرنفتی نیز نقش بسزائی را ایفا می‌کنند.
 
رئیس اداره امور مراتع استان تهران بهره برداری از گیاه باریجه را یکی از مصداق‌های اجرای طرح‌های مرتعداری چندمنظوره (تلفیقی) در مراتع استان تهران دانست و خاطر نشان کرد: بر اساس سیاست‌های اجرایی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور تهیه و اجرای طرح‌های مرتعداری چندمنظوره که بعنوان بهترین راهکار در خصوص بهره برداری اصولی و بهینه از مراتع و استمرار و تداوم در تولید تلقی می‌شود از سالهای گذشته در مراتع استان تهران در حال اجرا است.
 
وی یادآور شد: از آنجایی‌که اکوسیستم رویشگاهی این گیاه خاص و حساس است، به منظور بهره برداری پایه دار و همچنین حفظ، حمایت و احیای پایه‌های آن لازم است بهره برداری و برداشت از صمغ این گیاه مرتعی تحت نظارت و در قالب طرح‌های مطالعاتی اجرایی انجام پذیرد تا ضمن جلوگیری از انقراض این گیاه ارزشمند بتوان از رویش سالانه آن بهره برداری مستمر کرد.
 
رئیس اداره امور مراتع استان تهران تصریح کرد: با توجه به ارزیابی‌های بعمل آمده پیش بینی می‌شود در سال جاری بیش از ۲۰هزار کیلوگرم صمغ باریجه از مراتع استان تهران برداشت شود که این اقدام گام مهمی در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در بخش منابع طبیعی به شمار می‌آید.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 11275 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۶ تير بازدید: 2629 ساعت: 1:44 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کشت موفق گلابی خاردار در تفت؛ گامی نو در کشاورزی کم‌آب ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
2 انقلاب در مدیریت کشاورزی؛ اختیارات کلیدی به مدیران استانی واگذار می‌شود ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲ مرداد
3 از تقویت مو تا تسکین دردهای مزمن؛ زنجبیل، گیاه شگفت‌انگیز قرن ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۱ خرداد
4 دمنوش‌ها و راز خوابی آرام ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۷ فروردين
5 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
6 افزایش روسیه واردات میوه/نیاز روسیه به طیف گسترده محصولات کشاورزی ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
7 صادرات کره گیاهی (مارگارین) ممنوع است ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
8 سند توسعه زنجیره ارزش گیاهان دارویی تدوین شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ شهريور
9 دریافت چربی های گیاهی طول عمر را افزایش می دهد ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
10 داروهای گیاهی چینی عوارض جانبی درمان سرطان را کاهش می دهند ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
11 هدفگذاری تولید ۷۰۰ هزار تنی گیاهان دارویی در کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  میوه‌ها و سبزیجات را چگونه سالم نگهداریم؟ سبزی‌ها و میوه‌ها به دلیل برخورداری از انواع ویتام...

  لیمو بخورید تا سکته نکنید! پژوهشگران آمریکایی و انگلیسی دریافتند که مصرف لیمو...

  بعد از شیرمادر بهترین جایگزین شیرنارگیل است پایگاه خبری لقمه: محققان ادعا می کنند شیر نارگیل م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

۱۲ غذای سمی و خطرناک که مصرف می‌کنیم پایگاه خبری لقمه: وقتی اسم غذاهای خطرناک را می شنوید به احتمال زیاد به این فکر می کنید که بیشتر مردم دنیا از آن ها اجتناخب کرده و هرگز سراغشان نمی روند. اما حتما برایتان عجیب خواهد بود که برخی از این خوراکی ها همین الان در یخچال یا کابینت آشپزخانه تان جای خوش کرده باشند!
از کجا متوجه تازگی مرغ شویم؟ یکی از نکته‌های مهمی که می‌تواند نشان‌دهنده کهنه بودن مرغ باشد، ‌بوی نامطلوب قسمت زیر بال آن است. اگر می‌خواهید از تازه بودن مرغ مطمئن باشید، باید قسمت زیر بال آن را بالا بزنید و بو کنید. بوی بد این قسمت، حاکی از کهنه بودن مرغ است. در مواردی هم فساد مرغ، از نوک بال‌های آن شروع می‌شود.
مواد غذایی کلیدی برای سلامت ریه ها سلول‌های ریه مدام با آلاینده‌ها و سمومی که تنفس می‌شوند در معرض آسیب قرار دارند، اگر مواد مغذی که می‌توانند این سموم را خنثی و دفع کنند به موقع در دسترس سلول‌های ریه نباشند ریه‌ها به تدریج دچار آسیب جدی می‌‌شوند.
نحوه تزئین پیاز به شکل گل داوودی+عکس