مواد لازم: سیر: 5عدد مرغ: یك عدد با وزن یك كیلو به بالا لیموترش: یك عدد، تكه شده سركه سفید: یكهشتم پیمانه روغن زیتون: یكچهارم پیمانه فلفل بو داده شده: 2 قاشق چایخوری پودر اورگانو: یكدوم قاشق چایخوری آب پرتقال طبیعی: 100 میلیلیتر فلفل دلمهای: 2عدد مواد لازم برای تهیه سس ریحان: آرد: 50گرم كره: 50گرم شیر: 100 میلیلیتر پنیرپیتزا: 2 قاشق سوپخوری سرپر ریحان: 3 قاشق سوپخوری، ساطوری شده پیاز: 2 قاشق سوپخوری، خلالیشده روش تهیه: سیر را رنده كرده و یك قاشق چایخوری نمك به آن اضافه كنید، سپس تمام پوست مرغ و قسمت خارجی آن را به كمك تكههای لیموترش مرطوب و مزهدار كنید. بعد مخلوط سیر و نمك را به آرامی به زیرپوست مرغ و قسمتهای داخلی آن بمالید. سعی كنید بخشی از سیر را در زیرپوست مرغ باقی بگذارید. سركه سفید، روغن زیتون، دانه فلفل سیاه بوداده، اورگانو و هر ادویه دلخواه دیگر را با هم مخلوط كنید. مرغ را در آن قرار دهید و مجددا بغلتانید تا آغشته به مواد شود. فلفل را داخل شكم مرغ گذاشته و سپس مرغ را با همان مواد در داخل یك كیسه برای 4ساعت در یخچال استراحت دهید تا به اصطلاح مزهدار شود. یك ظرف مناسب انتخاب كنید و مرغ را پس از بستن رانها به هم، در داخل آن قرار دهید و همچنین مواد سركه و روغن زیتون را نیز بیفزایید. سپس 60 میلیلیتر از آب پرتقال طبیعی را روی آن بریزید و در فر با دمای 180درجه سانتیگراد قرار دهید. پس از 30دقیقه هر 15دقیقه یکبار از باقی آب پرتقال روی مرغ بریزید. مدت زمان پخت این مرغ حدود 2ساعت است. تهیه سس ریحان: آرد و كره را حرارت دهید تا به اصطلاح آرد بو داده شود، سپس به آن شیر بیفزایید و بگذارید تا به غلظت فرنی برسد بعد از روی حرارت برداشته و پنیرپیتزا را به مواد بیفزایید. پس از آنكه دمای مواد ولرم شد پیاز و ریحان را نیز به آن اضافه كنید. برای ادویه این سس بهتر است از انواع پاپریكای تند، اورگانو و پودر زنجبیل استفاده شود. نكته: پس از 30دقیقه، داخل ظرف شما از آب و چربی مرغ در حال پخت ممكن است پر شود. درنتیجه سعی كنید همواره تنها یك بند انگشت از آب و چربی در ظرف فر باشد و اگر بیشتر بود با قاشق آن را خارج كنید. برای سس، من معمولا از مقداری مرزه خشك نیز استفاده میکنم. ش.م