کیک ها خوشمزه هستند ولی ...


کیک ‌ها از جمله شیرینی‌ های اشتها برانگیزی هستند که خوردن آن ها به همراه یک فنجان چای، شیر یا قهوه در یک میان وعده بسیار لذت بخش است.

لقمه: معمولا کیک جزو فرآورده‌‌های قنادی محسوب می ‌شود و دارای انواع مختلف با کالری‌ های متفاوت است.

در 100 گرم کیک شکلاتی 400 کالری، در 100 گرم کیک ساده 350 کالری، در 100 گرم کیک اسفنجی 300 کالری و در یک عدد کیک یزدی متوسط 160 کالری انرژی نهفته است.

معمولا کالری بالای انواع کیک‌ ها به دلیل روغن، آرد و شکری است که در آن ها استفاده می ‌شود.

آردی که در اغلب کیک‌ ها به کار برده می ‌شود، آرد گندم سفید است که متاسفانه علاوه بر کالری بالا و ارزش تغذیه ‌ای پایین، تنها از آرد الک شده ساده به دست نمی ‌آید.

گاهی در ترکیب این آردها برای افزایش کیفیت و سفید رنگ کردن آرد از مواد شیمیایی استفاده می ‌شود.  این مواد به طور نسبی سمی بوده و به مرور در بدن تجمع یافته و در درازمدت منجر به مسمومیت در مصرف ‌کننده می ‌شوند.

همچنین در بیشتر این نوع محصولات به جای خمیر ترش از مواد عمل ‌آورنده و بهبود دهنده نظیر بیکینگ پودر جهت تردی، ایجاد پف و ویژگی ‌های مطلوب در فرآیند پخت استفاده می ‌شود.

بد نیست بدانید بیکینگ پودر از مخلوط جوش شیرین به همراه مواد اسیدی خوراکی و مواد کمکی مولد گاز انیدرید کربنیک تشکیل شده است. آزمایش ‌های انجام شده روی این گونه مواد نشان داده است که این مواد می‌ توانند مولد زخم‌ های سخت معده و روده و تنش‌ های عصبی باشند و از همه مهم ‌تر آن که اثر عمیقی روی غدد تناسلی زنان دارند که سبب کوچک شدن و ناکارایی تخمک‌ ها می‌ شوند. از سوی دیگر این مواد می ‌توانند با کلسیم و آهن موجود در بدن کمپلکس تشکیل داده و از جذب این عناصر توسط بدن جلوگیری کنند. جوش شیرین(بی‌ کربنات سدیم) موجود در بیکینگ پودر هم به علت دارا بودن مقادیر زیاد سدیم(عنصر موثره نمک) برای بیمارانی که مبتلا به فشار خون هستند، مضر است.

همچنین کیک‌ ها به دلیل دارا بودن آرد گندم برای مبتلایان به سلیاک که حساسیت به گلوتن گندم دارند توصیه نمی ‌شود.

در مورد تخم ‌مرغ این محصول نیز باید گفت، گرمایی که هنگام پخت به کیک داده می ‌شود، میکروب ‌ها و آلرژی‌ های موجود در تخم‌ مرغ را تا حدودی تعدیل می ‌کند. لذا مصرف این محصول برای افرادی که به تخم ‌مرغ حساسیت دارند با توجه به نظر پزشک مربوطه مضر نیست.


توجه
به طور کلی زمان ماندگاری کیک ‌ها بسیار کوتاه است و نگهداری نامناسب می‌ تواند احتمال کپک ‌زدن و خراب شدن کیک را به مراتب بیشتر کند. از عوامل مهم بروز این مشکل تنظیم نبودن رطوبت کیک است. بالا بودن رطوبت می ‌تواند باعث کپک و سفیدک روی کیک و پایین بودن آن می‌ تواند منجر به خشک شدن محصول شود.

البته امروزه در کیک‌ هایی که در کارخانجات تولید می ‌شود برای افزایش مدت زمان ماندگاری محصول از سوربات پتاسیم که یک ماده شیمیایی و ضدکپک است، استفاده می ‌شود. اگرچه این نوع نگه دارنده می‌ تواند بر عمر محصول بیفزاید، ولی مصرف مداوم آن برای افراد خصوصا کودکان بسیار مضر بوده و در دراز مدت منجر به بروز عوارض جانبی می ‌شود.

از سوی دیگر طعم‌ های مختلفی که به این نوع محصولات افزوده می‌ شود، همگی مصنوعی بوده و می ‌تواند باعث بروز حساسیت ‌های شدید و بیماری‌ های نامعلوم در کودکان شود. بنابراین بهتر است کیک را به دفعات کمتر و در منزل و به صورت کنترل شده تهیه نمایید. کیک ‌های حاوی روغن ‌های گیاهی را هر چه سریع‌ تر میل کنید؛ چرا که با گذشت زمان، روغن کیک تحت تاثیر اکسیژن هوا اکسید شده و محصول غیرقابل مصرف می ‌شود.


نقل از :جام جم

کد: 507 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ شنبه ۵ آذر بازدید: 9747 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
2 ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت
3 طرز تهیه چیز کیک انار برای شب یلدا ۱۴۰۱ شنبه ۱۹ آذر
4 توزیع کیک 15 تنی در کنار دریاچه شهدای خلیج‌ فارس ۱۳۹۸ شنبه ۲۲ تير
5 طرز تهیه‌ی پنکیک شکلاتی با عسل برای صبحانه ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر
6 خوردن این خوراکی ها در وعده صبحانه ممنوع ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ آذر
7 پنکیک خرما مارتا استوارت ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ آذر
8 دسر هلو، برای سلیقه های خاص ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۲ آبان
9 چیزکیک کدو حلوایی؛ مخصوص جشن هالووین ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ آبان
10 افزایش وزن یا کاهش وزن با پنکیک بلغور جو دوسر ۱۳۹۶ يکشنبه ۳۰ مهر
11 طرز تهیه پنکیک با آرد برنج و پودر نارگیل ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۳ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سبزی پای ثابت سلامتی بارها درباره فواید سبزی‌جات و اهمیت مصرف آن‌ها مطا...

  ماءالشعیر طعم‌دار و نوشابه چه فرقی با هم دارند؟ متاسفانه شناسایی محصولاتی که با اسانس تولید می‌شود...

  میوه‌های پاییزی لاغرتان می‌كند بهترین روش برای جلوگیری از معضل چاقی در این فصل اس...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کاهش وزن با دکتر اوز وقتی بحث کاهش وزن به میان می‌آید، دکتر اوز می‌تواند کمک زیادی به شما کند. برنامه کاهش وزن دکتر اوز از سال 2009 فعالیت خود را آغاز کرده و تا امروز صدها نفر از افرادی که قصد لاغری داشتند توانسته‌اند فقط با ایجاد تغییر در عادات خود چندین کیلو لاغر شوند.
رژیـم خـراب‌کن‌هـا را بشناسید! اگر از 10 نفر بپرسید که بهترین راه لاغری کدام است، هر کدام‌ از آنها یک نظر خواهند داد و شما در نهایت 10 جواب متفاوت خواهید داشت که باز هم نمی‌توانید بر اساس آن تصمیم بگیرید که از کدام شیوه می‌توان بهترین نتیجه را گرفت.
درویش پور: چرا منتظر نوروز نباشیم؟ پایگاه خبری لقمه: مدیرعامل برج میلاد گفت: ما در محدوده پر التهابی از زمین زندگی می کنیم؛ نوروز اگر می تواند بهانه ای باشد برای همدلی چرا بر چشم نگذاریمش؟ نوروز با خودش رنگ می آورد و بر سیاهی و تیرگی غلبه می‌کند؛ چرا منتظرش نباشیم؟
نکاتی درباره‌ی غذاهای مانده غذای مانده ارزش غذایی کمتری دارد. به همین دلیل لازم است تا جای ممکن غذای هر روز در همان روز پخته و تازه مصرف شود.