کیک ها خوشمزه هستند ولی ...


کیک ‌ها از جمله شیرینی‌ های اشتها برانگیزی هستند که خوردن آن ها به همراه یک فنجان چای، شیر یا قهوه در یک میان وعده بسیار لذت بخش است.

لقمه: معمولا کیک جزو فرآورده‌‌های قنادی محسوب می ‌شود و دارای انواع مختلف با کالری‌ های متفاوت است.

در 100 گرم کیک شکلاتی 400 کالری، در 100 گرم کیک ساده 350 کالری، در 100 گرم کیک اسفنجی 300 کالری و در یک عدد کیک یزدی متوسط 160 کالری انرژی نهفته است.

معمولا کالری بالای انواع کیک‌ ها به دلیل روغن، آرد و شکری است که در آن ها استفاده می ‌شود.

آردی که در اغلب کیک‌ ها به کار برده می ‌شود، آرد گندم سفید است که متاسفانه علاوه بر کالری بالا و ارزش تغذیه ‌ای پایین، تنها از آرد الک شده ساده به دست نمی ‌آید.

گاهی در ترکیب این آردها برای افزایش کیفیت و سفید رنگ کردن آرد از مواد شیمیایی استفاده می ‌شود.  این مواد به طور نسبی سمی بوده و به مرور در بدن تجمع یافته و در درازمدت منجر به مسمومیت در مصرف ‌کننده می ‌شوند.

همچنین در بیشتر این نوع محصولات به جای خمیر ترش از مواد عمل ‌آورنده و بهبود دهنده نظیر بیکینگ پودر جهت تردی، ایجاد پف و ویژگی ‌های مطلوب در فرآیند پخت استفاده می ‌شود.

بد نیست بدانید بیکینگ پودر از مخلوط جوش شیرین به همراه مواد اسیدی خوراکی و مواد کمکی مولد گاز انیدرید کربنیک تشکیل شده است. آزمایش ‌های انجام شده روی این گونه مواد نشان داده است که این مواد می‌ توانند مولد زخم‌ های سخت معده و روده و تنش‌ های عصبی باشند و از همه مهم ‌تر آن که اثر عمیقی روی غدد تناسلی زنان دارند که سبب کوچک شدن و ناکارایی تخمک‌ ها می‌ شوند. از سوی دیگر این مواد می ‌توانند با کلسیم و آهن موجود در بدن کمپلکس تشکیل داده و از جذب این عناصر توسط بدن جلوگیری کنند. جوش شیرین(بی‌ کربنات سدیم) موجود در بیکینگ پودر هم به علت دارا بودن مقادیر زیاد سدیم(عنصر موثره نمک) برای بیمارانی که مبتلا به فشار خون هستند، مضر است.

همچنین کیک‌ ها به دلیل دارا بودن آرد گندم برای مبتلایان به سلیاک که حساسیت به گلوتن گندم دارند توصیه نمی ‌شود.

در مورد تخم ‌مرغ این محصول نیز باید گفت، گرمایی که هنگام پخت به کیک داده می ‌شود، میکروب ‌ها و آلرژی‌ های موجود در تخم‌ مرغ را تا حدودی تعدیل می ‌کند. لذا مصرف این محصول برای افرادی که به تخم ‌مرغ حساسیت دارند با توجه به نظر پزشک مربوطه مضر نیست.


توجه
به طور کلی زمان ماندگاری کیک ‌ها بسیار کوتاه است و نگهداری نامناسب می‌ تواند احتمال کپک ‌زدن و خراب شدن کیک را به مراتب بیشتر کند. از عوامل مهم بروز این مشکل تنظیم نبودن رطوبت کیک است. بالا بودن رطوبت می ‌تواند باعث کپک و سفیدک روی کیک و پایین بودن آن می‌ تواند منجر به خشک شدن محصول شود.

البته امروزه در کیک‌ هایی که در کارخانجات تولید می ‌شود برای افزایش مدت زمان ماندگاری محصول از سوربات پتاسیم که یک ماده شیمیایی و ضدکپک است، استفاده می ‌شود. اگرچه این نوع نگه دارنده می‌ تواند بر عمر محصول بیفزاید، ولی مصرف مداوم آن برای افراد خصوصا کودکان بسیار مضر بوده و در دراز مدت منجر به بروز عوارض جانبی می ‌شود.

از سوی دیگر طعم‌ های مختلفی که به این نوع محصولات افزوده می‌ شود، همگی مصنوعی بوده و می ‌تواند باعث بروز حساسیت ‌های شدید و بیماری‌ های نامعلوم در کودکان شود. بنابراین بهتر است کیک را به دفعات کمتر و در منزل و به صورت کنترل شده تهیه نمایید. کیک ‌های حاوی روغن ‌های گیاهی را هر چه سریع‌ تر میل کنید؛ چرا که با گذشت زمان، روغن کیک تحت تاثیر اکسیژن هوا اکسید شده و محصول غیرقابل مصرف می ‌شود.


نقل از :جام جم

کد: 507 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ شنبه ۵ آذر بازدید: 9451 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 طرز تهیه چیز کیک انار برای شب یلدا ۱۴۰۱ شنبه ۱۹ آذر
2 توزیع کیک 15 تنی در کنار دریاچه شهدای خلیج‌ فارس ۱۳۹۸ شنبه ۲۲ تير
3 طرز تهیه‌ی پنکیک شکلاتی با عسل برای صبحانه ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر
4 خوردن این خوراکی ها در وعده صبحانه ممنوع ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ آذر
5 پنکیک خرما مارتا استوارت ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ آذر
6 دسر هلو، برای سلیقه های خاص ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۲ آبان
7 چیزکیک کدو حلوایی؛ مخصوص جشن هالووین ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ آبان
8 افزایش وزن یا کاهش وزن با پنکیک بلغور جو دوسر ۱۳۹۶ يکشنبه ۳۰ مهر
9 طرز تهیه پنکیک با آرد برنج و پودر نارگیل ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۳ مهر
10 کیک پیتزا یک کیک جدید و خوشمزه ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ شهريور
11 نکاتی برای پف کردن کیک ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۵ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  یک نوشیدنی خطرناک برای سلامت جنین چای در کنار همه خواص مفید، برای جنین چندان مناسب ن...

  آشنایی با عوامل اصلی که مانع کاهش وزن می‌شوند لقمه: آیا شما هم از آن دسته افرادی هستید که با وجو...

  مصرف مواد قندی را در دوران پیش دبستانی محدود کنید کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت