آشنایی با خوراکی‌های حاوی آنتی‌ اکسیدان و ضد‌ سرطان


اگر تابحال سالاد میوه درست کرده باشید می دانید که ریختن چند قطره آبلیمو روی سیب، گلابی و موز از قهوه ای شدن آنها جلوگیری می کند.

به گزارش لقمه، این رنگ قهوه ای از واکنشی به نام اکسیداسیون ناشی می شود. این واکنش بین مولکول های اکسیژن در هوا و مولکول های ماده ای که در تماس با هوا قرار می گیرد رخ می دهد.

همین واکنش همیشه در بدن انسان هم رخ می دهد. موادی به نام آنتی اکسیدان یا رادیکال های آزاد در سلول های بدن ما واکنش می دهند، به بافت های سالم آسیب می رسانند،  کارکرد ایمنی بدن را ضعیف می کنند، فرآیند پیری را تسریع می کنند و به ایجاد بیماری های فرسایشگر مزمن کمک می کنند.

این رادیکال های آزاد از طریق فرآیندهای بدنی نرمال و همچنین از طریق قرار گرفتن در معرض نور آفتاب، آلودگی، دود سیگار، استرس زیاد و مصرف نوشیدنی های الکلی و غذاهای ناسالم تشکیل می شوند. آنتی اکسیدان ها موادی هستند که مانند آبلیمو روی میوه اثر می گذارند و از بافت های سالم محافظت می کنند، بدین ترتیب که رادیکال های آزاد را قبل از آنکه آسیبی وارد کنند، از بین می برند. آنتی اکسیدان ها در کمک به مبارزه با سرطان و پیشگیری از آن و همچنین بیماری های قلبی، آلزایمر و بیماری های مزمن دیگر، نقش مهمی دارند.

بنابراین با دنبال کردن رژیم غذایی سالم و پر از میوه و سبزیجات می توان با بیماری های فوق مبارزه کرد. ولی آیا همه میوه ها و سبزیجات از لحاظ مقدار آنتی اکسیدان با هم برابرند؟ نه لزوما!

 

در تحقیقی که در سال 2004 در مجله شیمی غذایی و کشاورزی منتشر شد، سازمان غذا و داروی ایالات متحده بیش از 100 ماده خوراکی و سطوح آنتی اکسیدان آنها را تجزیه و تحلیل کرد. هر کدام از این آیتم ها طبق تراکم و غلظت آنتی اکسیدان در آن رده بندی شده است.

نتایج این تحقیق شگفت انگیز و غافلگیرکننده است. در صدر لیست لوبیای آزوکی و بلوبری وحشی قرار دارند. کران بری، لوبیا قرمز و آرتیشو هم در رده های بعدی قرار دارند و خوراکی پر آنتی اکسیدانی که اصلاً انتظارشان را نداشتیم گردوی آمریکایی و سیب زمینی معمولی بودند.

با این هر تحقیق و مطالعه ای ایرادهای خودش را دارد. محققین می گویند با اینکه این اطلاعات به راهنمایی مصرف کنندگان در رژیم غذایی شان کمک می کند، ولی مزایای این خوراکی ها ممکن است مستقیماً با محتوای آنتی اکسیدان آنها متناسب نباشد. بنابراین اگر لوبیای آزوکی بیشترین مقدار آنتی اکسیدان را داشته باشد، ممکن است بهترین مزایای سلامتی را در کل نداشته باشد. یادتان باشد که مزایای غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان به این بستگی دارد که چطور جذب شوند و چطور در بدن مصرف شوند و این بسته به هر خوراکی و غذایی (و محل پرورش، نحوه پرورش و زمان برداشت و غیره) متفاوت است.

برترین خوراکی های سرشار از آنتی اکسیدان در این تحقیق عبارتند از:

لوبیای آزوکی (خشک شده)

بلوبری وحشی

لوبیاقرمز (خشک شده)

لوبیا چیتی

بلوبری پرورشی

کران بری

آرتیشو (پخته)

بلک بری (شاتوت)

آلو خشک

تمشک

توت فرنگی

 

سیب قرمز

سیب سبز

گردوی آمریکایی

گیلاس

آلوی سیاه

سیب زمینی معمولی (پخته)

لوبیا سیاه (خشک شده)

آلو

سیب گلاب



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :برترین ها

کد: 6028 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۲۱ دي بازدید: 4376 ساعت: 6:04 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 این افزودنی محبوب متهم به سرطان زایی است ۱۴۰۲ شنبه ۱۰ تير
2 خوراکی‌های سالمی که برای کودکان مضر هستند ۱۳۹۸ چهارشنبه ۱ آبان
3 آشنایی با خوردنی‌ها و تنقلات لاکچری ۱۳۹۸ چهارشنبه ۱ آبان
4 تاثیر خوراکی‌ها بر سلامت روان به سن بستگی دارد ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ آذر
5 خوراکی‌های مناسب برای کاهش وزن ۱۳۹۶ جمعه ۳ آذر
6 مصرف چه خوراکی‌هایی سبب بیماری آلزایمر می شود ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۱ آبان
7 خوراکی‌های مفید برای افزایش قدرت باروری زنان ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان
8 عوامل موثر در افزایش میل به مصرف خوراکی‌های شور چیست؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان
9 آیا امگا 3 در حفظ سلامت روده‌ها موثر است؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور
10 حفظ سلامت استخوان‌ها با خواص شگفت انگیز ژلاتین ۱۳۹۶ شنبه ۱۱ شهريور
11 برای چاق شدن سراغ خوراکی‌های طبیعی بروید ۱۳۹۶ دوشنبه ۳۰ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  داروهای فشارخون همزمان با این غذاها مصرف نکنید مصرف مواد غذایی فرآوری شده حاوی سدیم برای بیماران ...

  چرا مصرف پفک مضر است؟ مصرف غذاهای تنقلی همانند چیپس و پفك دارای اثرات جب...

  برای سلامت قلب چقدر آجیل بخوریم؟ آجیل حاوی کالری بالایی است و افراط در مصرف آن موجب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اگروفود سی‌ام آغاز به کار کرد/آنچه که باید از اگروفود بدانید سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی صنایع کشاورزی، مواد غذایی، ماشین‌آلات و صنایع وابسته با حضور علی آقا محمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری، پائول مرتز رییس فیرترید بخش خارجی مونیخ، سید احمدرضا علایی طباطبایی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران و صدیف بیک زاده عضو هیات مدیره نمایشگاه بین‌المللی افتتاح شد.
جوان رکورددار کاهش وزن ایرانی را بشناسید جوان 24 ساله سنندجی که طی مدت هشت ماه و 20 روز، 117 کیلوگرم از وزنش را کم کرده بود، تصمیم دارد تا رکورد خود را در ایران و جهان به ثبت برساند.
دانستنی‌های شکلات/ ارتباط شکلات و هوش آدمی براساس نتایج تحقیقی که اخیرا انجام شده است، به نظر می‌رسد که شکلات خوردن شانس کشورها را برای بردن جوایز نوبل افزایش می‌دهد.
آشنایی با خواص گوشت شترمرغ پایگاه خبری لقمه: گوشت شترمرغ در دسته گوشت‌های قرمز طبقه بندی ‌می‌شود و از لحاظ ارزش غذایی از کم چرب‌ترین و سالم‌ترین نمونه‌های گوشت قرمز است و دارای فواید فراوانی است.