برنج و ماهی دودی واقعاً اضافه وزن می‌آورند؟


شاید تعجب کنید وقتی بفهمید مدتی است بسیاری از محصولات را به جای دود مستقیم با استفاده از عصاره یا اسانس، دودی می‌کنند.

به گزارش لقمه، شاید بپرسید این عصاره دود چیست، چه فواید و مضراتی دارد و دودی‌کردن محصول با عصاره چه فرقی با دودی‌کردن مستقیم ماده غذایی دارد؟

در گذشته برای افزایش ماندگاری و تاخیر در فساد محصول از روش دودی کردن استفاده می شد. اما با توجه به این که امروزه در تمام خانه ها کانون سردی همچون یخچال و فریزر حضور بسیار پررنگی دارد، بسیاری از تولیدکنندگان از این روش فقط برای تنوع بخشیدن به عطر و طعم محصول و مشتری پسندی استفاده می کنند. سوسیس و کالباس دودی، انواع اسنک ها و گوشت و سس دودی از این جمله است.

عصاره دود چیست؟

به طور معمول برای دودی کردن به منظور افزایش ماندگاری محصول هشت تا 10 ساعت محصولاتی چون برنج، گوشت یا ماهی را در اتاقک هایی در معرض مستقیم دود حاصل از سوزاندن چوب درختان قرار می دهند. اما اگر بخواهند از دود تنها برای تنوع طعم استفاده کنند از چند قطره عصاره یا اسانس دود که تنها بوی دود می دهد، استفاده می کنند. عصاره دود از همان دود حاصل از سوزاندن چوب درختان به دست می آید با این تفاوت که این دود را تقطیر، تصفیه و تغلیظ کرده و میزان کمی از آن را با آب یا روغن مخلوط و به شکل مایع در می آورند یا این که ترکیب حاصل را به گاز تبدیل و آن را روی غذا اسپری می کنند.

 

عصاره دود کم خطر یا پرخطر؟

اما آیا عصاره دود به اندازه دودی کردن مستقیم محصول خطرناک و سرطان زاست؟
دود به هر شکلی که تولید شود اگر تحت نظارت و کنترل نباشد، می تواند سرطان زا باشد. در واقع، دود زمانی خطرناک می شود که حاصل از سوزاندن چوب های حاوی شیره و صمغ سمی یا آغشته به مواد نفتی، رنگ، روغن یا قیر باشد. در این صورت ترکیبات سرطان زایی همراه دود متصاعد می شود و به بافت محصول نفوذ می کند البته چون عصاره های دودی به میزان کم استفاده می شود و بیشتر تولید کارخانه بوده و در آنجا بسته بندی می شود، اگر مجوزدار باشند به نظر نمی رسد برای سلامت مشکل ساز باشد.

اما به دلیل آن که هنوز تحقیقات روی این عصاره کامل نشده است، برای اطمینان بیشتر، بهتر آن که از محصولات دودی و همچنین عصاره دود در هفته بیش از یک یا دو بار استفاده نشود. اما کودکان، خانم های باردار و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند مصرف این فرآورده ها بخصوص اسنک های دودی را محدود و به یکی دو بار در ماه تقلیل دهند.


لازم است این را هم بدانید دودی کردن غذاها بخصوص برنج و انواع خورش ها برای افرادی که عطر و طعم دود با ذائقه شان سازگار است، می تواند باعث افزایش اشتها و در نهایت اضافه وزن شود. بهتر است محصولات دودی شده را همراه سبزی و میوه مصرف کنید؛ چرا که حاوی مواد آنتی اکسیدانی بوده و قادر به خنثی سازی ترکیبات سرطان زا هستند. در ضمن فرآوری و سرخ کردن غذاهای دودی می تواند اثرات نامطلوب دود را تشدید کند.

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :جام جم

کد: 6891 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۱۰ خرداد بازدید: 3468 ساعت: 10:49 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کمک چای سبز و کاکائو به طول عمر ۱۴۰۰ شنبه ۲۷ شهريور
2 گیاهان مدیترانه ای سلاح جدیدی برای مبارزه با آلزایمر و پارکینسون ۱۳۹۶ جمعه ۲۲ دي
3 بهبود دیابت نوع دو با تمرینات ورزشی و عصاره میوه بهشتی ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر
4 قرص جادویی برای کاهش وزن وجود دارد؟ ۱۳۹۶ شنبه ۱۱ آذر
5 پیشگیری از کرم خوردگی دندان با عصاره چای سبز ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۵ مرداد
6 توقف گُرگرفتگی و علائم یائسگی با مصرف عصاره شبدر قرمز ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۶ تير
7 11 خواص بی نطیر پاپایا را بشناسید ۱۳۹۶ شنبه ۱۰ تير
8 با عصاره گیاه آفریقایی به جنگ آلزایمر بروید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۷ تير
9 از عصاره لوبیای سفید چطور برای کاهش وزن استفاده می‌شود؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۳ فروردين
10 عصاره انار مانع رشد سرطان پروستات ۱۳۹۴ پنج شنبه ۲۶ آذر
11 کاهش وزن با قارچ! ۱۳۹۴ جمعه ۱۶ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین راه و رسم منجمد کردن سبزی‌ها شرایط مناسب برای فریز کردن، زمانی فراهم خواهد شد ک...

  عادات ممنوعه بعد از صرف غذا به خاطر اینکه باید به معده‌تان فرصتی بدهید تا غذای...

  بالاخره ته دیگ بخوریم؟ سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت اعلا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

با سوختگی‌های خفیف در آشپزخانه چه کنیم؟ مثلث آتش از 3 عامل گرما، اکسیژن و ماده سوختنی تشکیل‌شده و بی‌شک سهل‌انگاری در رعایت نكته‌های ساده ایمنی آشپزخانه، می‌تواند با ایجاد این مثلث خانه‌تان را به آتش بکشد...
گوجه فرنگى یا سیب طلایی یا سیب عشق! گوجه‌فرنگی كه امروزه یكی از رایج‌ترین و پرمصرف‌ترین صیفی‌جات در جهان است، برای سالیان متمادی به نام سیب طلایی یا سیب عشق معروف بود و تنها یك گیاه زینتی مورد استفاده در باغچه‌ها بود.
برای لاغر شدن، شام را جدی بگیرید! خیلی از افرادی که از افزایش وزن رنج می‌برند، می‌دانند که برای کاهش وزن می‌بایست مقدار غذای دریافتی خود را محدود نمایند، ولی مشکل اینجاست که نمی‌دانند چگونه باید مقدار غذای دریافتی خود رادر طی روز تنظیم نمایند.
دیابتی‌ها پائیز را با سیب سپری کنند آغاز فصل پاییز به معنای وارد شدن به فصل انواع سیب هاست که از دیرباز به عنوان مظهر سلامتی شناخته شده است.