کاهش خطر تصلب شریان با مصرف دوز بالای ویتامین D


پایگاه خبری لقمه: به گفته محققان، مصرف دوز بالا ویتامین D احتمالا ریسک سفتی عروق و تصلب شریان را که فاکتور پرخطر اصلی بیماری های قلبی-عروقی و مرگ است را در افراد چاق مواجه با کمبود این ویتامین کاهش می دهد.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه ، بیماری های قلبی علت اصلی مرگ در جهان هستند و حدود ۱۷.۷ میلیون مرگ در سال ۲۰۱۵ اتفاق افتاده که ۳۱ درصد تمام مرگ های جهان را شامل می شود.

یانبین دانگ، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه آگوستا آمریکا، در این باره می گوید: «دیواره های سخت عروق و کمبود ویتامین D ممکن است از عوامل احتمالی در تصلب شریان باشند.»

یافته ها نشان می دهد در حال حاضر میزان مصرف  ۴۰۰۰ IUs بالاترین میان دوز مصرف تلقی می شود که سختی عروق خونی را با سرعت بالا و حدود ۱۰.۴ درصد در طول چهار ماه کاهش می دهد.

مصرف ۲۰۰۰ IUs ویتامین D در طول مدت مشابه، میزان سفتی شریان ها را تا ۲ درصد کاهش می دهد.

به گفته محققان، «زمانیکه شریان ها سفت می شوند، سرعت موج ضربان قلب بالاتر می رود که موجب افزایش خطر بیماری کاردیومتابولیک در آینده می شود. بیماری کاردیومتابولیک شامل بیماری های دیابت، پرفشارخونی، چربی خون و بیماری های قلبی است.»

در این مطالعه، محققان افراد ۱۳ تا ۴۵ ساله را که همگی تا حدودی مبتلا به سفتی شریان ها بودند، بررسی کردند. این افراد به دلیل نقش ویتامین D در افزایش سلامت استخوان ها، دوز مختلفی از این ویتامین را مصرف می کردند.

ویتامین می تواند موجب توقف تکثیر سلول عضله صاف عروقی، فعال سازی ماکروفاژهای زباله خور و تشکیل کلسیم شود که همه این موارد می توانند در ضخیم شدن دیواره های رگ های خونی نقش داشته و مانع از انعطاف پذیری شوند.

ویتامین D همچنین موجب کاهش التهاب که مکانیسم اصلی چاقی مرتبط با ابتلا به بیماری عروق کرونر است می شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 13820 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۴ دي بازدید: 2690 ساعت: 2:39 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
2 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
3 اهمیت طبخ غذا با روغن های گیاهی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
4 توصیه هایی برای مصرف کنندگان وارفارین ۱۴۰۲ يکشنبه ۸ مرداد
5 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
6 ایرانی ها باید ویتامین D از کودکی تا سالمندی مصرف کنند ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۴ اسفند
7 خواص درمانی لبو را بدانید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
8 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
9 آشنایی با خواص گوشت بلدرچین برای طبع های سرد ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
10 کمبود ویتامین D با افزایش ریسک مرگ زودهنگام مرتبط است ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
11 کاهش گرگرفتگی یائسگی با رژیم غذایی گیاهی کم چرب ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چگونه تازه‌ترین ماهی را خریداری کنیم؟ شما برای تهیه ماهی تازه دو راه پیش رو دارید. اول م...

  تاثیر مصرف گوشت قرمز بر زوال عقل پایگاه خبری لقمه: استیک، همبرگر، دنده گوشت گاو و ه...

  رابطه خام‌خواری با خنگ بودن اجداد انسان! اجداد انسان تا زمانی که یاد بگیرند غذا را می‌توان ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بحران خشکسالی خوزستان چطور تشدید شد!؟ پایگاه خبری لقمه: صدور مجوز شالیکاری و انتقال تصمیم‌گیری در ارتباط با صدور مجوز سالانه کاشت برنج به نهادهای منطقه‌ای توسط هیأت وزیران، دولت را به بانی اصلی تشدید بحران آب در خوزستان تبدیل می‌کند.
چگونه آشپزی کنیم تا غذا چاقمان نکند! ازآنجایی که کنترل جذب کالری یکی ازمهمترین جنبه های برنامه کاهش وزن است وفرد نباید به دلیل طعم مطبوع غذا این مسئله را نادیده بگیرد . شما می توانید با محدود کردن کالری مصرفی ازغذاهای مطبوع لذت ببرید .
ناگفته هایی از وضعیت صنعت چاپ در کشور /لزوم توجه به صنعت بسته بندی پایگاه خبری لقمه: عدم پذیرش و باور به اینکه بسته‌بندی ارزش افزوده‌ی فوق‌العاده برای محصول ایجاد می‌کند، عمدتاً به این امر به عنوان یک هزینه سربار نگاه شده و همیشه قیمت‌ها در بخش چاپ سرکوب شده است و صنعت چاپ کشور را با مشکل مواجه کرده است.
صید شب چراغی، زنگ خطری برای صیادان هرمزگانی صید شب‌چراغی یکی از انواع صید غیر اصولی است که صیادان غیر قانونی طی دو سال اخیر در هرمزگان بسیار از آن استفاده می کنند.صیدی که زیست گاه آبزیان در خلیج فارس را به خطر انداخته است.