به گزارش پایگاه خبری لقمه ، یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی دکتر دانیال کهریزی در دانشگاه رازی کرمانشاه و در قالب شرکت دانشبنیان پس از 6 سال تحقیق و به کارگیری روشهای زیستفناوری موفق به ارائه یک گیاه دانه روغنی غنی از امگا ۳ به نام کاملینا شدند که برای شرایط دیم در تمام اقلیمهای کشور اصلاح شده است.
این رقم جدید توسط کمیته ملی معرفی رقم، "سهیل" نامیده شد.
کاهش چربی و کلسترول و بیماریهای قلبی به دلیل دارا بودن امگا ۳ فراوان (بیش از ۳۰ درصد)، خواص ضد سرطانی، استفاده در صنعت تغذیه طیور و ماهی به جهت کیفیت بالای کنجاله و داشتن سطوح بالایی از آنتیاکسیدانها (بهویژه ویتامین E) از دیگر مزایای کاملینا است.
این گیاه در اکثر استانهای کشور در شرایط دیم کشت شده و عملکرد رضایتبخشی داشته است.
طبق مطالعات مختلف امگا ۳ در درمان میگرن، استرس، تنشهای عصبی و افسردگی و در پیشگیری از برخی سرطانها و بیماریهای قلبی و یا کاهش عوارض شیمیدرمانی موثر است.
روغن کاملینا در بازارهای جهانی به عنوان یک روغن مرغوب شناخته میشود که علاوه بر مصارف غذایی در صنایع آرایشی، بهداشتی و صنعتی استفاده میشود.
گیاه دارویی- روغنی کاملینا در سالهای اخیر توجه زیادی را در دنیا به خود جلب کرده است و مهمترین مزیت آن تحمل زیاد به خشکی است.
کاملینا گزینهای مناسب برای تناوب با غلات دانهریز است و هماکنون این تناوب بسیار ضعیف است. این گیاه علاوه بر تحمل به خشکی و سرما، مقاومت زیادی نسبت به آفات و امراض رایج در دانههای روغنی دارد. عملکرد رقم سهیل در کشت دیم به یک تن در هکتار میرسد.
حدود ۷۰ درصد از زمینهای کشاورزی ایران دیمزار و فاقد یک گیاه دانه روغنی مناسب برای شرایط دیم هستند. این در حالی است که با شرایط خشکسالی، کاهش نزولات و بحرانیشدن سطح آبهای زیرزمینی مواجه هستیم.
شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :ایسنا