چگونه کیک خرما درست کنیم + خواص خرما


خرما غذایی پرانرژی است اما به دلیل کم بودن اسیدهای آمینه موجود در آن، نمی توان از خرما به عنوان منبع تغذیه ای پروتئین استفاده کرد.

لقمه: میزان پروتئین و چربی موجود در گوشت خرما بسیار کم است. چربی بیشتر در منطقه پوست متمرکز گردیده و اهمیت آن در نگهداری و محافظت از میوه از لحاظ فیزیولوژیکی بیشتر از ارزش تغذیه ای آن است. در خرما بین 1 تا 3 درصد پروتئین یافت می شود. اما به دلیل کم بودن اسیدهای آمینه موجود در آن، نمی توان از خرما به عنوان منبع تغذیه ای پروتئین استفاده کرد. در خرماهای رسیده تجاری بین 2 تا 6 درصد از گوشت خرما را الیاف خام (فیبر) تشکیل می دهد. با وجود داشتن انواع ویتامین های آ، ب6، ب3 و فولات و همچنین مقدار قابل ملاحظه ای پتاسیم، بیشترین اهمیت تغذیه ای خرما نقش آن در تأمین فیبر غذایی است.

خواص خرما:
در ذکر خواص خرما این سخن کافی است که روزی ظرفی از خرما را خدمت حضرت امام صادق(ع) گذاشتند، آن حضرت فرمودند: «همانا در آن شفای دردهاست.» طبق نظر حکمای طب سنتی، جوشانده 50 گرم خرما در 1 لیتر آب، شربت بسیار مؤثری برای رفع خشونت و نرم کردن سینه است. به علاوه خرما برای درمان فلج، پارکینسون، تقویت کلیه، نرم کردن مفاصل و رفع کمردرد مفید می باشد. در کشور هندوستان از صمغ درخت خرما برای درمان اسهال و معالجه بیماری های مجاری تناسلی و ادراری استفاده می شود و از میوه خرمای بدون هسته، برای نرم کردن سینه و به عنوان ملیّن و همچنین بهبود آسم و ناراحتی های سینه و رفع سرفه بهره می برند. سایر فواید خرما شامل کمک به خون سازی (به دلیل داشتن ویتامین فولات) و درمان سنگ مثانه است.

افرادی که تمایل به مصرف یک ملیّن غذایی جهت کمک به انجام فعالیت های دستگاه گوارش به طور طبیعی دارند، می توانند چند دانه خرما را در هنگام شب در مقداری آب بگذارند و صبح اول وقت آن را به همراه آبش میل نمایند. این شربت برای افراد مبتلا به رماتیسم هم مفید است.

خرما در پیشگیری از سرطان به دلیل داشتن مقدار زیادی منیزیوم نقش دارد. تحقیقات نشان می دهد که میزان ابتلا به انواعی از سرطان در افراد ساکن نواحی خرماخیز جهان کمتر است.


مواد لازم:
خرمای بدون هسته                 30 عدد
آب جوش                              یك و یك چهارم فنجان
كره یا روغن آب شده               یك و یك چهارم فنجان
شكر                                   یك و یك چهارم فنجان
وانیل                                   یك سوم قاشق چایخوری
تخم مرغ                               2 عدد
آرد سفید                              2 و نیم فنجان
بیكینگ پودر                            2 قاشق مرباخوری
گردوی خرد شده                     2 فنجان


طرز تهیه:
آب جوش را روی خرما می ریزیم و با چنگال خوب له كرده و كنار می گذاریم. پس از آن شكر و تخم مرغ را همراه با وانیل با همزن خوب می زنیم تا به طور كامل غلیظ شود. آنگاه كره یا روغن آب شده را اضافه كرده و كمی هم می زنیم. سپس آرد و بیكینگ پودر را كه قبلاً الك كرده ایم با كمی از خرمای له شده در مایه می ریزیم و مایه را با دور ملایم هم می زنیم. این كار را هم چنان ادامه می دهیم تا آرد و خرمای له شده با مواد كیك مخلوط شود. پس از آن همزن را كمی تند می كنیم تا مایه، یكدست و صاف شود. سپس همزن را خاموش می كنیم و یك فنجان مغز گردو را اضافه می كنیم و خوب مخلوط می نمائیم. مغز گردو باید به تكه های كوچك خرد شود و نباید آن را چرخ یا له كرد. حال این مایه را در قالبی كه قبلاً در آن كاغذ چرب شده انداخته ایم می ریزیم و یك فنجان باقی مانده گردو را روی سطح آن می پاشیم و در طبقه وسط فر كه 15 دقیقه قبل روشن كرده ایم با حرارت 175 درجه سانتی گراد به مدت یك ساعت می پزیم.

این تنها كیكی است كه آرد آن با همزن زده می شود. پس از خنك شدن كیك، آن را از قالب جدا كرده و به هر شكلی كه دوست داشتیم برش می دهیم و سرو می كنیم.



کد: 510 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ پنج شنبه ۱۰ آذر بازدید: 9271 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 طرز تهیه چیز کیک انار برای شب یلدا ۱۴۰۱ شنبه ۱۹ آذر
2 توزیع کیک 15 تنی در کنار دریاچه شهدای خلیج‌ فارس ۱۳۹۸ شنبه ۲۲ تير
3 طرز تهیه‌ی پنکیک شکلاتی با عسل برای صبحانه ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر
4 خوردن این خوراکی ها در وعده صبحانه ممنوع ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ آذر
5 پنکیک خرما مارتا استوارت ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ آذر
6 دسر هلو، برای سلیقه های خاص ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۲ آبان
7 چیزکیک کدو حلوایی؛ مخصوص جشن هالووین ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ آبان
8 افزایش وزن یا کاهش وزن با پنکیک بلغور جو دوسر ۱۳۹۶ يکشنبه ۳۰ مهر
9 طرز تهیه پنکیک با آرد برنج و پودر نارگیل ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۳ مهر
10 کیک پیتزا یک کیک جدید و خوشمزه ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ شهريور
11 نکاتی برای پف کردن کیک ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۵ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف ماهی خطر ابتلای کودکان را به آسم کاهش می‌دهد تحقیقات جدید در هلند نشان می‌دهد که مصرف ماهی بین ...

  فواید و مضرات پروتئین برای بدن پایگاه خبری لقمه: پروتئین یکی از مواد مغذی است که ...

  بهار نارنج، برای رفع تپش قلب مفید است بهارنارنج همان گل های درخت نارنج است که دارای بوی ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت