صفحه اصلی
-
درباره لقمه
-
تماس با ما
-
دبیرخانه دائمی مسابقات فرهنگی هنری سفره های ایرانی
مجله لقمه
صنایع و خدمات
لقمه یاب
میهمانی
سرگرمی
گالری
آخرین اخبار
اجرای پروژههای تحقیقاتی مشارکتی برای افزایش عملکرد گندم در استان تهران
سیگنال دور دوم مذاکرات به بازار طلا و سکه؛ سکه ۳.۸ میلیون تومان ریخت
بازگشت یک بیماری مسری به ایران
ربات میوهچین ساخته شد
برداشت کلزا در فارس آغاز شد
ضربه تعرفههای ترامپ به نفت؛ لرزه بر اندام اقتصاد آذربایجان
زلزله ترامپ با اروپا و بقیه چه میکند؟
15 نکته مهم در مورد سفر در ماه رمضان
دانشگاه علوم پزشکی یزد: مطلبی در مورد میزهای بیرون نانوایی نگفتیم
بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد
مجله لقمه
خبرها
طرز تهیه انواع غذا
پزشکی و سلامت
خواص خوراکی ها
رمز و راز خانهداری و آشپزی
رازهای کسب و کار
پیشنهاد آخر هفته
ویژه نامه لاغری و چاقی
تغذیه
بازاریابی و فروش
دین و غذا
دانستنی ها
دکوراسیون
رستورانداری
دارو
داستان خوراکی ها
معرفی صنایع غذایی ایرانی
صنایع غذایی خارجی
گزارش
یادداشت و مقاله
هنر و غذا
گوناگون
مهمانی
کتاب و نشریات
گردشگری و هتلداری
گزارش تصویری یا ویدئویی
سرگرمی
خبرهای مربوط به سایت لقمه و مسابقات سفره های ایرانی اسلامی
آگهی و اطلاعیه ها
جشنواره و نمایشگاه ها
نتایج نظرسنجی سایت لقمه
سایت لقمه
>
مطالب بهداشتی و تغذیه ایی
>
نتایج خودداری دانشآموزان از خوردن صبحانه چیست؟
نتایج خودداری دانشآموزان از خوردن صبحانه چیست؟
یك متخصص تغذیه با بیان اینكه گرسنگی تنها روی حافظه كوتاه مدت تاثیر میگذارد و روی حافظه بلندمدت اثری ندارد، افزود: مطالعات مختلف اثبات كرده است كه بین مصرف صبحانه و حافظه كوتاه مدت ارتباط مستقیمی وجود دارد و كودكانی كه یك هفته بدون صبحانه به مدرسه میروند بعد از یك هفته در مواردی كه به حافظه كوتاه مدتشان ربط داشته باشد با كاهش نمره مواجهند.
به گزارش لقمه، دكتر خدیجه رحمانی عضو هیات علمی دانشكده تغذیه و صنایع غذایی و انستیتو تحقیقات تغذیهای دانشگاه شهید بهشتی در این رابطه اظهار كرد: صبحانه حتما باید در ساعت شش ونیم تا هفت ونیم صبح و حداكثر تا ساعت هشت مصرف شود و نباید اینگونه باشد كه فرد در هر ساعتی كه از خواب بیدار شد صبحانه بخورد.
وی ادامه داد: از آنجا كه ممكن است در طول تابستان الگوی خواب بچهها به هم خورده باشد، توصیه میشود بچهها هنگام شب زودتر خوابیده تا صبح زودتر از خواب بیدار شوند و اگر میلی به صبحانه نداشتند بهتر است كمی ورزش كرده تا اشتهایشان باز شود.
دكتر رحمانی در خصوص مواد غذایی كه باید در صبحانه گنجانده شوند، گفت: از اقلام عمده صبحانه حتما باید یكی از گروه غلات باشد كه عمدتا در ایران نان است؛ نان سبوسدار مهمترین جزء صبحانه در حفظ قند خون است زیرا قند خون را به تدریج بالا میبرد و در رفع گرسنگی كوتاه مدت كه در طول شب ایجاد شده، كمك میكند.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینكه وجود یك ماده پروتئینی زود هضم نیز در صبحانه بسیار با اهمیت است، افزود: پنیر یك ماده پروتئینی بسیار مناسب برای صبحانه است كه باید كمچرب و كم نمك باشد. تخممرغ و حبوبات مثل عدس نیز منابع بسیار غنی پروتئین هستند. همچنین استفاده از گوشتهای پخته شده و سرد خانگی مثل ساندویچ مرغ در تامین پروتئین بدن بسیار مناسب است.
رحمانی با تاكید بر اینكه وجود سبزیجات در صبحانه بسیار ضروری است، افزود: استفاده از خیار، گوجه، هویج، كاهو و سبزی خوردن در صبحانه بسیار مناسب است كه البته باید در نظر گرفته شود كودك به كدام یك از آنها تمایل دارد. مثلا اگر به خوردن خود هویج تمایل ندارد میتوان از آب هویج استفاده كرد.
وی در خصوص تفاوت صبحانه بچههای لاغر و ضعیف با بچههای نرمال و آنهایی كه اضافه وزن دارند، اظهار كرد: بچههای ضعیف میتوانند از كره، خامه، مربا و عسل همراه با یك چای شیرین استفاده كنند كه برای كودكان معمولی و كودكانی كه اضافه وزن دارند، ضروری نیست.
وی ادامه داد: استفاده از یك ماده شیرین مثل عسل و خرما همراه با یك لیوان شیر یا چای میتواند مكمل بسیار خوبی برای صبحانه كودكان باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی درباره استفاده از میان وعدهها در زنگ تفریح گفت: استفاده از میوهها، خشكبار و مغزها حتما باید برای میان وعدههای بچهها در نظر گرفته شود.
وی با بیان اینكه برای كودكان دبستانی یا پیش دبستانی استفاده از میوهها بسیار مهم است، افزود: بهتر است برای كودكان كوچك، میوهها را پوست گرفته و برش داده شده و در ظرفهای كوچك همراه با یك چنگال قرار داده شوند تا آنها به راحتی بتوانند از میوهها استفاده كنند.
رحمانی ادامه داد: انواع مغزها مانند پسته، بادام، گردو و مغز تخمهها بسیار مفیدند كه باید همراه با خشكبار مثل كشمش، توت یا انجیر خشك مصرف شوند.
وی افزود: اگر كودكی نمیتواند برای صبحانه شیر بخورد باید آن را به عنوان یك میان وعده در مدرسه استفاده كند كه خوشبختانه طرح تغذیه مدارس این مورد را در نظر گرفته و در میان آنها شیر توزیع میشود. همچنین اگر نتواند كلا صبحانه بخورد باید قبل از رفتن به مدرسه حتما یك لیوان شیر یا چای را استفاده كند و نان و پنیر را به صورت ساندویچ در زنگ تفریح بخورد.
وی در پایان اظهار كرد: باید در نظر گرفته شود كه ناهار برای دانش آموزان بعدازظهری به اندازه صبحانه برای بچههای شیفت صبح اهمیت دارد و آنها باید حتما پیش از رفتن به مدرسه ناهار بخورند و اگر احیانا نتوانستند این كار را بكنند، غذا یا ساندویچ كاملی را به همراه خود به مدرسه برده و از میان وعدههای مناسب در مدرسه استفاده كنند.
س.س
نقل از :ایسنا
کد:
1668
تاریخ نشر:
۱۳۹۱ دوشنبه ۲۷ شهريور
بازدید:
5349
ساعت:
12:00 صبح
نسخه چاپی
ارسال به دوست
اخبار مرتبط با این خبر
ردیف
تیتر
تاریخ
1
خطر مصرف زیاد عسل و مربا در صبحانه
۱۴۰۲ يکشنبه ۲۹ مرداد
2
صبحانه چه غذاهایی نخوریم
۱۳۹۷ دوشنبه ۲۷ فروردين
3
طرز تهیه صبحانه هندی
۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
4
طرز تهیهی پنکیک شکلاتی با عسل برای صبحانه
۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر
5
صبحانه نخوردن موجب اختلال در بدن می شود
۱۳۹۶ سه شنبه ۱۴ آذر
6
خوردن این خوراکی ها در وعده صبحانه ممنوع
۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ آذر
7
افشای مواد تشکیل دهنده محبوب ترین شکلات صبحانه جهان
۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ آذر
8
طرز تهیه نان پوآچای ژامبون و پنیر
۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ آبان
9
نوشیدن قهوه قبل از خوردن صبحانه ممنوع
۱۳۹۶ دوشنبه ۲۲ آبان
10
روش هایی که سطح انرژی روزانه را افزایش می دهد
۱۳۹۶ دوشنبه ۲۲ آبان
11
نورپردازی برج آزادی و میلاد در روز جهانی دیابت/ غربالگری «دیابت» در 75 ایستگاه مترو
۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان
نظرات
تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است
نظر شما
نام:
*
پست الکترونیکی:
*
نظر شما:
*
کد امنیتی:
کد امنیتی را وارد نمایید
گزارشات ویدئویی یا تصویری
آغاز یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری کشور در کرمانشاه
دومین و سومین روز از یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری کشور
اختتامیه یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری
نظرسنجی
عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
آدرس ایمیل درست نیست
مطالب بهداشتی و تغذیه ایی
سیگار و قلیان باعث پوسیده شدن مغز میشوند
تحقیق انجام شده بر روی 8800 نفر افراد بالای 50 سال...
سبزیجات سبز ژن سرطان را از بین میبرند
مطالعات نشان میدهد مصرف سبزیجات سبز میتواند در ج...
آشنایی با میوه ای برای شادابی پوست
هلو غنی از ویتامین آ و پتاسیم است و با توجه به سای...
موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور
عضویت در سایت
ویژه علاقمندان آشپزی
قصد خرید خوراکی خاصی را دارید اینجا را ببینید
مسابقات فرهنگی هنری سفرهها
بازی آنلاین لقمه خور را تجربه کنید!
لقمه.کام
با کتابهای تغذیه و آشپزی آشنا شوید
گزارش و مقالات برگزیده
انبه دوست دارید؟
میزان بالای ویتامین C و A در انبه به اضافه انواع مختلف کاروتنوئیدها سیستم ایمنی بدن شما را سالم و قوی نگه خواهد داشت.
7 نوشیدنی برای پاکسازی بدن
اگر دنبال اکسیرهایی برای سمزدایی و پاکسازی کبد، مقابله با نفخ و داشتن شکمی صاف هستید سراغ نوشیدنیهای سمزدا بروید.
زمانهای مفید برای خوردن، خوابیدن و مصرف مکملها
در حالی که هرگز بهترین زمان برای سیگار کشیدن یا خوردن غذاهای بی کیفیت چرب وجود ندارد اما از نظر علمی و پزشکی رفتارهای سالم را باید در بهترین زمان خودش انجام داد.
با سوختگیهای خفیف در آشپزخانه چه کنیم؟
مثلث آتش از 3 عامل گرما، اکسیژن و ماده سوختنی تشکیلشده و بیشک سهلانگاری در رعایت نكتههای ساده ایمنی آشپزخانه، میتواند با ایجاد این مثلث خانهتان را به آتش بکشد...
لقمه یاب
بازار
مجله لقمه
میهمانی
سرگرمی
RSS
درباره لقمه
تماس با ما
استفاده از کلیه مطالب فقط با ذکر منبع بلا مانع است