سمبوسه ترکیه‌ای؛
بورک


ترکیه‌ای‌ها مدلی سمبوسه دارند که به جای نان با خمیر خاصی به نام یوفکا آن را می‌پیچند و بورک نام دارد.

لقمه: ترکیه‌ای‌ها یک مدل سمبوسه دارند که به جای نان با خمیر خاصی به نام یوفکا آن را می‌پیچند. این غذا را بورک می‌نامند. آنها در واقع مایه ماکارونی را داخل خمیر پیچیده و در روغن یا فر سرخ می‌کنند که البته پخت آن با  فر بسیار سالم‌تر است.


مواد لازم
12 برگ مثلثی خمیر یوفکا
300 گرم گوشت چرخ کرده
250 گرم قارچ
2 عدد فلفل دلمه‌ای رنگی
100 گرم پنیر پیتزا رنده شده
1 عدد پیاز متوسط
1 عدد تخم مرغ
3 /1پیمانه شیر
3 /1پیمانه روغن
1 قاشق سوپ‌خوری رب گوجه فرنگی
2 /1 قاشق مرباخوری آویشن
1 قاشق مرباخوری زیره آسیاب شده
نمک و فلفل به مقدار لازم
مقداری تخم خرفه
 یا کنجد برای روی نان‌ها


1 ‌ پیاز را پوست کنده، شسته و نگینی خرد کنید. داخل تابه مقداری روغن ریخته، روی حرارت بگذارید تا داغ شود. پیازها را در روغن داغ ریخته، تفت دهید. وقتی پیازها خوب طلایی و برشته شدند، گوشت چرخ کرده را به آنها افزوده و با قاشق از هم باز کرده و سرخ کنید. ادویه‌جات (نمک، فلفل، آویشن و زیره) را هم به گوشت بیفزایید تا گوشت حین سرخ شدن مزه‌دار شود.


2 ‌ قارچ‌ها را شسته، ورقه‌ای یا نگینی (به دلخواه) خرد کنید. وقتی گوشت سرخ شد، قارچ‌ها را هم اضافه کرده، تفت دهید. حالا نوبت رب گوجه فرنگی است که با مواد مخلوط شود.
فلفل‌های دلمه‌ای را شسته،  تخم‌های داخل‌شان را بیرون بیاورید و آنها را نگینی خرد کنید.


3 ‌ تخم‌مرغ را شکسته، زرده و سفیده آن را از هم جدا کرده و در ظرف‌های جداگانه‌ بریزید.
به سفیده تخم مرغ، شیر و روغن اضافه کرده و با چنگال خوب هم بزنید. خمیرهای مثلثی یوفکارا را روی سطح صافی بچینید. این مخلوط را با قلم‌موی مخصوص آشپزی روی خمیرهای یوفکا بمالید.


4 ‌ حالا با قاشق مقداری از مایه گوشت را برداشته، روی قسمت پهن خمیر (قاعده مثلث) بریزید.
روی مایه گوشت کمی فلفل دلمه‌ای نگینی شده و مقداری پنیر پیتزای رنده شده بریزید.
از همان قسمتی که مواد را ریخته‌اید (قسمت پهن یا قاعده مثلث) نان را از سطح جدا کرده و به آرامی به شکل لوله جمع کنید؛ طوری که قسمت نوک مثلث روی رول قرار بگیرد.


5  زرده تخم‌مرغ را با چنگال خوب بزنید و بعد با قلم‌موی آشپزی روی نان‌های بورک آماده شده بمالید و روی این لایه چسبناک را کنجد یا تخم خرفه بپاشید. فر را هم روشن کنید تا با دمای 180 درجه سانتی‌گراد گرم شود.
6 بورک‌های آماده شده را روی سینی‌ فر بچینید. بعد از گرم شدن فر، سینی را در طبقه وسط قرار دهید و مدت حدود یک ربع تا 20 دقیقه صبر کنید تا روی نان‌ها طلایی شود. البته اگر زودتر از این زمان هم روی نان‌ها طلایی و برشته شد می‌توانید فر را خاموش کنید.

 

یه‌جور دیگه
بورک‌های آماده را می‌توانید در روغن هم سرخ کنید که البته پخت در فر سلامت‌تر است.

 

از کجا بخریم؟

یوفکا نان مخصوص کشور ترکیه است.
خمیر یوفکا به صورت مثلث یا دایره در بازار (مغازه‌های لوازم قنادی و سوپرمارکت‌های بزرگ) موجود است. برای این غذا به خمیرهای مثلثی احتیاج دارید.


بهارک مبینی
 

نقل از :آشپزی مثبت/شماره 7

کد: 453 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ سه شنبه ۳ آبان بازدید: 21066 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 روش پخت نان ساده در خانه | فقط با چند ماده ساده نان سیر بپزید | طرز تهیه نان موزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۳ تير
2 کاهش وزن چانه و کیفیت نان در نانوایی ها ۱۴۰۰ يکشنبه ۹ آبان
3 آموزش نانوایان در زمینه آماده سازی خمیر امری مهم است ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر
4 برای خرید یک سوسیس وکالباس خوب چه نکاتی باید مورد توجه قرار گیرد؟ ۱۳۹۶ شنبه ۲۹ مهر
5 پالم از لبنیات و مواد لبنی حذف شد/راهکاری برای کاهش نمک نان ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۳ مهر
6 آخرین وضعیت استفاده از خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۸ مهر
7 پیتزا گوجه فرنگی، ریحان و ذرت ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۹ مرداد
8 چیکن کورن داگ با سس باربیکیو ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۷ مرداد
9 توقف گُرگرفتگی و علائم یائسگی با مصرف عصاره شبدر قرمز ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۶ تير
10 آزادی مشروط مصرف خمیر مرغ در سوسیس و کالباس ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۵ تير
11 سازمان استاندارد شرایط استفاده از خمیرمرغ در سوسیس و کالباس را اعلام کرد ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ خرداد


نظرات


Tanaz

Ba Salam lotfan ba khamir yofca ghazahaye bishtary amazes dahid ba tashakor
Tanaz

Salm man az khamir yufca estefadeh kardam khily kHamire tordo nazoky ast va kheily zood khoshk mishavad karkardan ba an khily sakht ast lot fan tarze tahiye shiriny va baklava ra ham amozesh dahid ba Tasha kor. Tanaz

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین میوه برای لاغری را بشناسید انگور بهترین میوه برای کسانی است که می‌خواهند وزن ...

  تدابیر غذایی در فصل زمستان هر فصلی دارای مزاج است. مزاج فصل زمستان سرد و تر ا...

  نوشیدن شیر و آب فراوان راز تغذیه سالم در هوای آلوده دانشیار گروه تغذیه جامعه در دانشگاه علوم پزشکی شهی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

غذاهای ممنوع برای شب قبل از عروسی خیلی از عروس و دامادها قبل و روز عروسی‌شان آن قدر مشغول کارهای مختلف هستند که حتی غذا خوردن را فراموش می‌کنند و البته عده ای‌ هم چیزهایی می‌خورند که مناسب نیست.
چرا خانم ها نباید آب پرتقال بخورند؟ بی اختیاری ادراری یعنی این که ناخودآگاه از بدن فرد ادرار خارج می شود. این مسئله به خصوص در زمان خنده، سرفه، تشنج یا ورزش کردن اتفاق می افتد. در اکثر موارد فرد قبل از این که به دستشویی برسد خود را خیس کرده است.
خواص درمانی عسل‌های گیاهی در فصل سرما عسل در بسیاری از كشورهای جهان با نام طلای طبیعی معروف است. درحقیقت این خواص درمانی كم‌نظیر و شفابخش عسل‌ و انواع مختلف آن است كه موجب شده این ماده طبیعی این‌چنین مورد توجه بسیاری از مردم و پزشكان طب سنتی و مدرن در جهان قرار بگیرد. آنتی‌باكتری‌های موجود در انواع مختلف عسل‌های گیاهی موجب می‌شود تا این محصول طبیعی یكی از بهترین داروهای طبیعی و موثر در درمان برخی از بیماری‌ها و اختلال‌های جسمی و روحی در انسان باشد.
نوشیدن آب گرم و رفع سوء هاضمه کارشناسان بهداشت و تغذیه، روش‌های درمانی مانند نوشیدن آب گرم را برای درمان سوءهاضمه موثر می‌دانند.