دستور تهیه پلوی زعفرانی


پلوی زعفرانی یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که دستور پخت آن را در زیر آموزش می دهیم.

مواد لازم برای 4 نفر:

برنج / 4 پیمانه (640 گرم)
آب/ به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه (پودرشده) / به مقدار لازم
مغز ران گوسفند یا گوساله ( قیمه ای خردشده) / 400 گرم
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) / به مقدار لازم
پیاز داغ / 2 قاشق سوپ خوری (10 گرم )
زردچوبه (پودرشده) / 1 قاشق چای خوری (3 گرم)
رب گوجه فرنگی / 4/1 پیمانه (60 گرم)
نخودفرنگی (بلانچ شده) / 2 پیمانه (160 گرم)
کره یا روغن جامد / 2/1 پیمانه (80 گرم)
زعفران (ساییده و حل شده در آب جوش) / 2 قاشق سوپ خوری (28 میلی لیتر)

بلانچ كردن:
ابتدا یك دقیقه در قابلمه‌ای حاوی آب جوش قرار داده و سریعاً داخل ظرفی حاوی آب سرد به مدت 15 ثانیه بریزید و آبکش کنید.


روش تهیه:
1. برنج را با آب و نمک خیس کنید.
2. گوشت را در مقداری روغن روی حرارت زیاد تفت دهید تا حدی که آب آن کشیده شود. پیازداغ و زردچوبه را به گوشت افزوده و به مدت 3 تا 4 دقیقه تفت دهید، سپس پنج پیمانه آب را بیفزایید. زمانی که جوش آمد، حرارت را ملایم کرده و در ظرف را بگذارید تا گوشت پخته شود.
3. در تابه‌ای رب گوجه فرنگی را در روغن تفت دهید تا حدی که بوی خامی آن گرفته شود، نمک و فلفل را نیز به آن افزوده، سپس به همراه نخودفرنگی در اواخر پخت به گوشت بیفزایید.
4. در قابلمه ای آب ریخته، روی حرارت زیاد قرار دهید. زمانی که به جوش آمد، آب برنج خیس‌شده را خالی کرده، برنج را داخل قابلمه بریزید تا پخته شود. پس از آن در آبکش بریزید.
5. در قابلمه ای مقداری روغن ریخته، روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. از روی حرارت برداشته، مقداری از برنج را روی آن ریخته، مخلوط گوشت و نخود را روی آن بریزید و به همین ترتیب یک لایه برنج یک لایه مواد ریخته روی آن را با برنج سفید بپوشانید. روی حرارت زیاد قرار دهید و در ظرف را بگذارید.
6. کره را روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. زمانی که بخار برنج بلند شد روی آن بریزید. زعفران را نیز در گوشه‌ای از برنج ریخته، در ظرف را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا برنج دم بکشد.
7. هنگام سرو، برنج زعفرانی را جدا کرده، پلو را در ظرف بکشید و روی آن را با برنج زعفرانی سرو کنید.
آماده سازی 15 دقیقه
خیساندن برنج 8 تا 10 ساعت
پخت گوشت 3 ساعت
جوشاندن برنج 10 تا 14 دقیقه
دم کشیدن برنج 25 دقیقه


بازگشت به صفحه نخست




کد: 5317 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ پنج شنبه ۱۱ مهر بازدید: 4536 ساعت: 2:01 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 باور غلط درباره خراب نشدن برنج پخته/ مسمومیت با پلوی مانده ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۱ فروردين
2 چرا رشته انسی در بازار کمیاب شده است/عبور از پنجاه فیلتر برای دریافت یک کیلو گندم!/صادرات ایران در دست دلالان است ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۶ مهر
3 طرز تهیه پلوی تایلندی ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ آبان
4 روش تهیه پلوی مکزیکی ۱۳۹۳ سه شنبه ۱۸ شهريور
5 روش تهیه پلـو ایتالیـایی ۱۳۹۳ پنج شنبه ۳۰ مرداد
6 فوت و فن های پختن یک باقالی پلوی خوشمزه ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۶ مرداد
7 روش پخت پلو پیـازچه با مـرغ ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۴ فروردين
8 روش تهیه‌ی پلو سه رنگ برای مهمانی های عید ۱۳۹۲ دوشنبه ۱۲ اسفند
9 روش تهیه مرغ پلوی اناری برای مهمانی های نوروز ۱۳۹۲ سه شنبه ۱۵ بهمن
10 دستور تهیه عـدس ‌پلو قـالبی ۱۳۹۲ دوشنبه ۷ بهمن
11 روش پخت ته‌چـیـن بـه ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۱ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف گوشت سفید در كاهش فشار خون بالا موثر است گوشت‌های قرمز و سفید تامین كننده پروتئین و آهن مور...

  دانش آموزان در روزهای ابری بیشتر شیر بنوشند مهناز تسلیمی، کارشناس آموزش سلامت آموزش و پرورش در...

  رژیم غذایی در افراد فشار خون بالا همه افراد فشار خون دارند. فشار خون میزان نیرویی اس...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

رفع غلظت خون با مصرف انار یک متخصص طب سنتی گفت: غلظت خون در رنگ و شفافیت پوست بسیار اهمیت دارد چرا که میزان غلظت خون در زیبایی و خوش رنگی چهره تاثیر گذار است و افزایش غلظت خون موجب تیره شدن پوست می‌شود و مصرف انار در کاهش غلظت خون تاثیر گذار است.
کتاب کلید را بزن برای مدیران کسب و کار مفید است یا کم کردن وزن؟ پایگاه خبری لقمه: علاقمندان به تغییرات فردی یا سازمانی می توانند از کتاب کلید را بزن الگوی ارائه شده در آن به نحو مقتضی بهره مند شوند.
با این نوشیدنی های تابستانی بدن تان را ایمن کنید کنیداگر از نوشابه، دلستر، ساندیس و انواع آبمیوه‌های رنگارنگ نوشیدنی‌های صنعتی و مصنوعی و سرشار از اسانس بگذریم، آب میوه‌های طبیعی جایگاه ویژه‌ای در بین مردم دارند، به خصوص اگر این میوه به صورت بهداشتی و در منزل هم تهیه شده باشد.
آیا خواص سبزی ها با طبخ از بین می رود؟ یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه:«برخی از اجزای غذایی و مواد مغذی سبزی ها مثل ویتامین های محلول در آب و ویتامین C نسبت به حرارت و محیط قلیایی بسیار حساس بوده و حرارت می تواند به درجاتی خواص آن را از بین ببرد.» تاکید کرد:«برای حفظ ویتامین C سبزی ها به هنگام پخت، سبزی را به ناگهان در آب جوش بریزید.»